Кралицата не успяла да сбъдне свое съкровено желание

Кралицата не успяла да сбъдне свое съкровено желание
parents.ru
A A+ A++ A

Покойната кралица Елизабет Втора имала едно съкровено желание, което така и не успяла да сбъдне. То е свързано с нейната страст към конете и надбягванията с тях. Това съобщава спортният журналист Клеър Болдинг, говорейки за хобитата на монарха. 

През целия си съзнателен живот майката на настоящия Чарлз Трети отглеждала специална порода коне за надбягвания. И прекарвала доста от свободното си време в кралските конюшни. Днес нейната внучка - дъщерята на принц Едуард, обожава да кара карета и язди. 

„Състезанията са непредсказуем спорт, но Нейно Величество харесваше предизвикателството да се опитва да развъжда коне, които биха могли да съперничат на по-големи в Ирландия.... Това така и не се случи, но тя спечели всички останали британски класики с домашно отглеждани коне“, разкрива Болдинг пред изданието Waitrose Weekend. 

Нейната любов към конете била безгранична 

По думите на журналиста, Елизабет II толкова обичала своите коне, че настояла да бъдат инсталирани камери в техните конюшни в Сандрингам, за да може да ги наблюдава, когато си е у дома. По този начин следяла и за важните моменти, като например дали започва раждането на конче, на което държала да присъства лично и да отиде навреме. 

Обяснявайки за последното пътуване на кралицата - от Нортхолт до Бъкингамския дворец, Клеър разказва още за това как бабата на Уилям и Хари обожавала конете и надбягванията с тях, на които била специален гост.  

„Състезанията бяха страстта, която тя споделяше с обществеността. Кралицата обичаше да ходи в конюшните, за да види коне на галоп сутрин и говори с всички коняри“, казва журналистът. И допълва, че на състезания вниманието винаги било повече върху конете, а не върху самата кралица - нещо, което тя също харесвала. 

Журналистът, докоснал се неведнъж до Елизабет Втора и нейните роднини, обяснява, че тя обичала много и своите понита в лятната резиденция Балморал. И неведнъж споделяла за това как се държат животните, докато са край нея. 

Припомняме, че едно от любимите понита на кралицата, както и нейните две кучета от порода корги, я изпратиха в нейния последен земен път на 19 септември. Те бяха включени в церемонията, за да бъде показана безграничната обич на монарха към животните.

Източник: Tialoto.bg
 

#Кралица Елизабет Втора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »