Лавров пред ООН: Несъмнено Украйна е тоталитарна държава от нацистки тип

Лавров пред ООН: Несъмнено Украйна е тоталитарна държава от нацистки тип
A A+ A++ A

Руското посолство в София разпространи във Фейсбук основните акценти от изказването на министъра на външните работи на РФ Сергей Лавров на заседанието на Съвета за сигурност на ООН относно Украйна.

Ето какви акценти публикуват от посолството:

- Нямаме съмнения, че Украйна окончателно се е превърнала в тоталитарна държава от нацистки тип, където безнаказано се потъпкват нормите на международното хуманитарно право. Не е учудващо, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и националистическите батальони прилагат тактиката на терористи, използвайки мирни жители както жив щит.

- На този фон особено цинична е позицията на тези държави, които напомпват Украйна с оръжие и военна техника, обучават персонал на ВСУ. Целта е очевидна (те не я крият, а декларират) – максимално да проточат бойните действия за да се изтощи и да се отслаби Русия.

- Решението за провеждане на специалната военна операция е било неизбежно. Ние сме показали голям брой факти, потвърждаващи, как Украйна се е подготвяла да изпълнява роля на "анти-Русия", плацдарм за създаване и реализиране на заплахи срещу руската безопасност.

- Бих искал да ви уверя, че няма да го допуснем.

Източник: epienter.bg
 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"