Борисов скочи на Путин: Не може да ни заплашва и нас!

Борисов скочи на Путин: Не може да ни заплашва и нас!
стоп кадър/Фейсбук - архив
A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на поредната си предизборна среща със симпатизанти на партията. Днес той се среща с гражданите на Шумен в спортна зала "Арена", изградена със средства на кабинета "Борисов".

"Шумен имаше шанса с кмета му, с нашата организация - почти всичко, което поискаха, да бъде направено. Започвам с пречиствателната станция за питейни води. Всяко едно нещо в Шумен и областта, включително и Хитрино - не само държавата даде 10 милиона. Тогава мюфтията ме нарече свой брат. И владиката помогна. Бяхме съпричастни. И когато имаше риск да се взриви, отидох с Николов, шефа на Пожарната, там.. Това е разликата.. Училища, старчески домове, улици - 25 големи инвеститори. Като сложим и съседите ви от Търговище и "Шише джам" искам да ги попитам - при тази цена на електроенергията, рискът е за поне 27 хиляди души да останат без работа. Дори и това не е най-страшното", заяви той.

"Ако ме питате дали ме е страх от Кирил и Асен, не ме е страх. Но истински ме е страх как наивно и моите колеги от Европа, а особено от съседните държави, се отнасят към ядрената централа Запорожие. Днес президентът свикал някакъв съвет с министрите му. Ние трябва такъв шум да вдигнем за тази централа - в Европа, в МААЕ...", отбеляза той.

Борисов посочи, че при една евентуална авария в АЕЦ "Запорожие" "всичко приключва": "Който може да избяга в Канада, може, които останем тука, пак ще бъдем първи в Европа по онкозаболявания". 

Лидерът на ГЕРБ прочете точните данни за актуалното състояние на реакторите на АЕЦ "Запорожие" и отново отбеляза риска от повреда при руските атаки. 

"Ние сме в тотален риск! Това трябва да се спре! Те си играят с нашия живот и здраве и като на руска рулетка падат снаряди и ракети около ядрена бомба. Каква по-голяма опасност има за Европа и за нас. Из умолявам и президента Радев, и кабинета, да положат всички усилия за момента, за нашата сигурност. Ние ток произвеждаме, но ако гръмне реакторът в "Запорожие", нищо от това няма да произвеждаме", подчерта той.

"Хиляди години е разпадът на това нещо. И те си играят! От това ме е страх, защото стоиш и не можеш да направиш нищо", заяви още Бойко Борисов.

Той разкритикува позицията на Корнелия Нинова, която заявява, че трябва да се отдръпнем от подкрепата за Украйна и от "продължаващото подклаждане на конфликта с нови сили и въоръжение". "Обявените коалиционни партньори БСП и ДБ имат нови взаимоотношения. Едновременно с това, което казва госпожа Нинова, Христо Иванов настоява президентът Радев да събере ръководствата на политическите сили от 47-то Народно събрание... Ама ние на никого не се противопоставяме. Консултативните срещи при президента и назначените от него министри нямат широка легитимност. Само че сега ДБ искат Радев да обере пешкира... Сега да спра и да питам: "Христо, кой назначи тези институции?" - в ДАНС, НСО, МВР? Шефът на Военното разузнаване - назначен от Петков, Нинова, Слави и компания. Шефът и главен секретар на вътрешна сигурност, назначен от Петков, Христо Иванов и коалиционните партньори. Ако на тези места бяха нашите назначения, които ПП изчегъртаха, те щяха да имат позицията на ГЕРБ, каквото и да им струва това", подчерта Борисов.

"Не може Путин да си играе с живота и здравето на територията на Украйна и да ни заплашва и нас!", емоционално заяви той. "Христо, разбираме, че искаш да прехвърлиш вината. Но институциите, които отговарят за това, са ваши, не на Радев. Той е издал указа", добави той. 

"За първи път в тези объркани времена мога да ви кажа, че ако Господ е милостив - нашият Исус, вашият Аллах, то е защото ние доказахме етническата толерантност", отбеляза лидерът на ГЕРБ, цитиран от "Труд".


 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"