Георги Рачев: Идват летни температури, в деня на изборите ще е за плаж, не за гъби

Георги Рачев: Идват летни температури, в деня на изборите ще е за плаж, не за гъби
стоп кадър/бТВ
A A+ A++ A

Идват летни температури. Изкарахме 5-6 градуса по-ниски температури, отколкото е нормално за този период. Това каза по БТВ метеорологът Георги Рачев.

Винаги в Европа когато нахлуе студен въздух над Западна Европа, над Източна идва топъл въздух от Африка. Циклон също ще помага Централна и Западна Европа да е по-студена. Фиона я няма, огромен тропичен циклон. Запътил се е право към Канада. нищо чудно да се появи със силен вятър, обилни дъждове и наводнения. 

У нас ще е хубаво и топло време, с почти летни валежи. И вчера не бе 15 градуса, бе по-топло. Температурите сутрин са ниски. Утре ще докоснем 20-те градуса. Утре във високите полета ще бъдат на границата на мраз и слаба слана. Понеделник, вторник и сряда в София ще е 25 градуса. Не е лято, да се разберем. Ще е лъжовно лято. 

В деня на изборите ще е за плаж, а не за гъби. Тази седмица изобщо не бе за море, очаквам температурата на морската вода са се върне към 22 градуса. 

Варна отново топло време, Югозападният поток ще хване Югозападната част на България. за Западна България е ясно и свежо, на Изток е облачно. Русе, с неговият континентален климат се вижда най-ярко в понеделник. Доста слънчево ще е е за гроздето - време “убиец”.  

В Плевен за сряда говорим за едно леко захлаждане. Към 1-2 октомври отново ще има леко затопляне. Зимата ще е по-топла, с 1 градус над средното за сезона.  Ще има сняг и поледица, но за по-кратки периоди и с по-малък интензитет.


 

#проф. Георги Рачев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"