Момиченцето, пребито от майка си, все още е в кома

Момиченцето, пребито от майка си, все още е в кома
Майката ще остане в ареста 72 часа вместо наложеното й преди ден задържане за денонощие.
A A+ A++ A

2-годишното момиченце, пребито от майка си в търговищкото село Голямо Ново, все още е в кома, с потисната мозъчна дейност и опасност за живота, съобщиха от местната болница.

Майката ще остане в ареста 72 часа вместо наложеното й преди ден задържане за денонощие.

Районната прокуратура в Търговище измени мярката след проведеното допълнително разследване по случая, информира Дарик радио, позовавайки се на информация от Областната дирекция на МВР.

Двегодишното момиченце бе прието с наранявания на главата и с опасност за живота в болницата в Търговище в неделя.

Детето бе настанено в Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение на здравното заведение вечерта на 21 октомври без дишане и със забавен пулс. Реанимирано е. Проведено е било изследване със скенер, което показало кръвоизлив в мозъка.

„Момичето бе консултирано от специалист от Варна, който при хирургичната интервенция откри стар хематом с дву- или тридневна давност“, каза главният лекар на болницата в Търговище д-р Иван Светулков.

По неговите думи детето продължава да е в състояние на кома, с потисната мозъчна дейност и опасност за живота.

При първоначалните разпити майката признала, че е удряла детето с шамари по дупето и по главата. Момиченцето е било удряно и от мъжа, с когото майката живеела от около две седмици на семейни начала.

21-годишната майка е привлечена като обвиняема за нанасяне на тежка телесна повреда. Ако бъде призната за виновна и осъдена, предвиденото наказание е до 12 години лишаване от свобода.

#Търговище #побой #Голямо Ново #домашно насилие #опасност за живота #кома #д-р Иван Светулков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »