Зеленски: Мъжете в Русия да изберат дали да живеят или да загинат, или да бъдат осакатени ВИДЕО

Зеленски: Мъжете в Русия да изберат дали да живеят или да загинат, или да бъдат осакатени ВИДЕО
A A+ A++ A

Президентът на Украйна  Владимир Зеленски отправи видео-послание към руснаците да протестират, ако не искат да загинат или да загубят съпрузите, децата и близките си във войната срещу държавата му.

"Ще обясня на руснаците на руски какво се случва. В руските градове се проведоха протести срещу мобилизацията - макар и не масови, но имаше. И има. И това е показател. Не само в Москва и Санкт Петербург. Ние знаем истинските настроения в регионите на Русия. Виждаме, че хората в Дагестан, в Бурятия, в други национални републики и региони на Русия разбират, че просто са хвърлени. Хвърлени са на смърт. Защо, например, дагестанците или някой друг трябва да умират в Харковска област или близо до Донецк? Да, защото един човек в Русия реши така - за всички граждани на Русия. Няма друга причина. Това иска той“, заяви украинският лидер.

Според него сега е моментът да се направи избор. "За мъжете в Русия това е избор да умрат или да живеят, да станат осакатени или да останат здрави. За жените в Русия изборът е да загубят своите съпрузи, синове, внуци завинаги или все пак да се опитат да ги защитят от смъртта, от войната, от един човек“, продължи Зеленски.

Той отбеляза, че украинското разузнаване е доказало, че призовките за 300 хиляди души са били отпечатани и подписани предварително, още преди да бъде обявено решението за мобилизация, но руското ръководство се готви да вземе до един милион души в армията и това е основното, което премълчават в момента.

"Знаем, че ще взимат всички безразборно. Не само военните от резерва, но и всички мъже. Всеки, когото ще заплашат, така че да го е повече страх да избегне войната, отколкото да умре във войната. 55 хиляди руски войници загинаха в тази война за шест месеца.Десетки хиляди ранени,осакатени.Искате ли още? Не?Тогава протестирайте. Борете се.Бягайте. Или се предайте в украински плен.Това са вариантите да оцелеете.Руски майки!Не се съмнявайте,че децата на върхушката във вашата държава няма да бъдат изпратени на войната срещу Украйна. Тези, които вземат решения във вашата държава, пазят децата си. А вашите деца дори не ги погребват“, добави президентът в обръщението си.

По-късно Зеленски публикува и напомняне на руснаците с историческа препратка към това къде започват и свършват границите на Украйна.

#Володимир Зеленски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай