Истерия за билети! Полетът от Москва до Анталия струва 7500 лева, до Хонг Конг е 48 000

Истерия за билети! Полетът от Москва до Анталия струва 7500 лева, до Хонг Конг е 48 000
A A+ A++ A

Щом има засилено търсене - има и предлагане, но то е много солено. Цена от над 7500 лева (70 хиляди турски лири) достига еднопосочният самолетен билет от Москва до Анталия, за където много руснаци се насочиха след обявената частична мобилизация. Да се намери свободен самолетен билет обаче е почти невъзможно.

Анталия е най-предпочитаната от руснаците дестинация сред турските окръзи. Повечето авиокомпании обаче изобщо не предлагат свободни места за полет от руската столица за турския средиземноморски курортен град. Почти невъзможно е да се намери билет и за полетите на националния авиопревозвач на Турция "Търкиш еърлайнс".

Служители на туроператори, работещи на руския пазар, съобщиха, че цената на самолетните билети се е повишила сериозно във връзка със засиленото търсене, като за полетите на "Търкиш еърлайнс" достига сумата от 70 хиляди евро за еднопосочен билет, а в други авиокомпании цената на място в самолета е в порядъка на 40-50 хиляди турски лири (4300-5400 лева), но да се намери свободен билет граничи с невъзможното. По тази причина мнозина са поели на път към Турция с автомобил, отбелязва испанският вестник "Марка".

В същото време билет за полет Москва - Хонк Конг пък струва космическите за еднопосочен билет над 48 000 лева, обърнато от рубли. 

По повечето граници на Русия с Финландия, Армения и Азербайджан опашките от чакащи и пълни с мъже коли са десетки километри, в някои случаи и над 50. 

Истерията по напускането на Русия сред младите, след като Путин обяви мобилизация е наистина огромна.

#самолетни билети #Анталия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »