НАТО готви ракетен удар лично по Путин и ядрените шахти в Русия

НАТО готви ракетен удар лично по Путин и ядрените шахти в Русия
A A+ A++ A

НАТО може да нанесе превантивен удар лично по руския президент Владимир Путин. Това каза военният експерт Роман Свитан в ефира на проекта Freedom, цитиран от Униан.

Според него това ще стане, ако западните страни забележат началото на подготовката на Русия за ядрен удар. НАТО ще атакува не само Путин, но и останалото ръководство на Русия и ядрени шахти.

"Ударът може да не е ядрен, а просто насочен. Страните от НАТО имат такива оръжия, които могат да направят всички шахти, особено местата за съхранение на ядрено оръжие, неизползваеми", каза Свитан.

Той добави, че подобни планове съществуват от десетилетия и Путин знае за това. Експертът обобщава, че заплахите на президента на Руската федерация се обясняват с вътрешния страх на Путин от смъртта.

Междувременно от ежедневната сводка стана ясно, че украинците са пробили фронта в ДНР, опитвайки се да заобиколят Лиманския отбранителен участък от север.

Враг прорвал фронт в ДНР, пытаясь ударить в тыл Лиманского района обороны | Русская весна

Те започнаха настъпление в посока Карповка и Редкодуб. Това съобщиха по-рано в батальона Руски легион (БАРС-13), цитиран от агенциите.

„Ние държим Дробишево (западно от Лиман). Те дойдоха в нашия тил, заобикаляйки Лиманската група от север “, обясни командирът на батальона Сергей Фомченков („Фомич“) на военния комисар Анна Долгарева.

Враг прорвал фронт в ДНР, пытаясь ударить в тыл Лиманского района обороны | Русская весна

Украинците са изоставили значителна бронирана група от две дузини бронирани машини с пехота.

Руснаците са били посрещнати на втората отбранителна линия и докарали артилерия, спирайки настъплението.

Пристигнали подкрепления, боевете продължават.

Досега украинските защитници са успели да пробият само първата отбранителна линия, пишат чуждите медии.

В западната част на Харков е унищожен влак с военен товар за Въоръжените сили на Украйна.

Голям железопътен влак, превозващ военни стоки на въоръжените сили на Украйна, е унищожен в западната част на Харков. Снимките, които се появиха в мрежата, ясно демонстрират последствията от прецизен ракетен удар, благодарение на който опасният товар беше успешно унищожен, дори преди украинските военни да могат да го използват.

На момента не е било възможно да се установи естеството на товара, но последният можел да бъде използван от въоръжените сили на Украйна за развитие на настъпление във все още напълно неконтролираната област Харков, както и на територията на Луганска народна република.

Съдейки по снимките, вагоните, превозващи специални военни товари (и вероятно оръжия), са получили много сериозни щети, въпреки че все още не е известно с какъв вид ракетно оръжие е атакувана железопътната гара в западен Харков. Съдейки по липсата на признаци на силна детонация, вагоните най-вероятно могат да съдържат оръжия и униформи, но експертите обърнаха внимание и на наличието на овъглени железопътни цистерни, в които може да се транспортира гориво за военна техника на въоръжените сили на Украйна.

#Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »