Денят на изборите: Фатална дата заради убийствата на Андрей Луканов и Димчо Дебелянов

Денят на изборите: Фатална дата заради убийствата на Андрей Луканов и Димчо Дебелянов
YouTube/Cover
A A+ A++ A

Заредена с лоша енергия е датата на наближаващите парламентарни избори, предупреждават нумеролози. 2 октомври в исторически план е кървав и фатален, защото точно тогава смъртта си по жесток начин срещат двама известни българи – бившият премиер Андрей Луканов и поетът Димчо Дебелянов.

Луканов е застрелян на 2 октомври 1996 г. пред входа на кооперацията си на столичната ул. „Латинка“ в кв. „Изток“. Той е ликвидиран с 4 куршума във врата, а убиецът стреля от разстояние, по-малко от 2 метра, докато жертвата звъни по домофона на жена си пред входа на блока. Поредица от странни обстоятелства и съвпадения бележат фаталния ден. За пръв път от много време бившият премиер е без охрана – разбрал се е със съсед да го закара до работата му – офиса на съществуващото тогава българо-руско дружество за внос на газ „Топенерджи“. Не е ясно и защо личният му бодигард – бивш командос от отряда на баретите, във фаталния ден не е бил на работа. Луканов е спокоен, въпреки че знае, че облаците над главата му се сгъстяват. Американски дипломат го предупредил седмица по-рано, че срещу него се готвело покушение. Повярвал ли е политикът или не, никой сега не може да каже, но не предприел никакви мерки, за да опази живота си. Четирите куршума са изстреляни в 9:20 ч. Никой от съседите не чува гърмежи – по-късно ще се окаже, че килърът е използвал заглушител. За секунди убиецът в клошарски дрехи изчезва между блоковете на ул. „Латинка“. Огледът на криминалистите продължава повече от 10 часа. Полицията намира оръжието – пистолет „Макаров“, но съобщава, че не е открито. Години по-късно адвокатите на обвинените за атентата двама украинци – Алексей Кичатов и Александър Русов, ще използват този факт, твърдейки, че МВР са преправяли пистолета. Официално е обявено, че оръжието е намерено 40 дни след убийството в торба, скрита зад радиатора в блок на близката улица „Димчо Дебелянов“.

Тук идва и следващото мистично съвпадение. Самият Димчо Дебелянов също среща смъртта на 2 октомври 1916 г. Той е убит като командир на рота на Южния фронт край Демир Хисар в хода на бушуващата вече две години Първа световна война едва на 29-годишна възраст. Погребан е на следващия ден в двора на българската църква в Демир Хисар. На 2 октомври 1847 г. умира и българският просветен деец и книжовник Васил Априлов.

Друга интересна подробност е, че тази година датата на изборите съвпада с последния ден от периода на ретрограден Меркурий, което означава проблеми и кризи, категорични са специалистите по астрология. Почти цялата предизборна кампания също ще мине под знака на ретроградната планета, което също крие своите негативи и рискове от провал за мнозина. На обратно Меркурий ще започне да се движи на 10 септември и периодът на ретрограда ще продължи до 2 октомври в 12 часа на обяд, когато половината от изборния ден вече ще е минала, пише "Ретро".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"