Проф. Пламен Павлов: В големите руски градове дори не знаят, че има война

Проф. Пламен Павлов: В големите руски градове дори не знаят, че има война
A A+ A++ A

"Имам много руски колеги и приятели, с които нямам връзка, понеже социалните мрежи са блокирани и контролирани. Споменаването на "война", а не "военна операция" се наказва със затвор. Очевидно образованата част на обществото не одобрява конфликта, да не говорим че това започна още през 2014 г. Като правим връзка с този национален празник трябва да отбележим, че България също прави мобилизация, но това е в защита на един справедлив акт, не като Русия, нейното е агресия", заяви в ефир  многоуважаемият историк - проф. Пламен Павлов.

"Както се вижда пропагандата мощно облъчва обществото, в Москва и Екатеринбург даже не знаят, че има война. В страната има такава мизерия, че хората стигат дотам да постъпят в армия, за да имат сигурен доход. Надявам се, че руският елит и обществото ще намерят сили да прекратят това безумие", допълни той.

"Много отдавна този конфликт не е двустранен, Русия твърди че воюва с НАТО. Така твърди и петата колона у нас. Ние сме независима държава още от 1908 г., не сме зависими от американското посолство. Ние определено следваме своя път. Друг въпрос е как нашите политици са способни да го правят, за разлика от другите политици през 1908 г.", посочи Павлов.

#Проф. Пламен Павлов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »