ДЕА и АМ на среща с ученици за трафика на наркотици

ДЕА и АМ на среща с ученици за трафика на наркотици
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

120 ученици от четири столични училища ще се срещнат с агенти на Агенция „Митници“ (АМ) и Агенцията за борба с наркотиците на САЩ (ДЕА), за да проведат дискусия за видовете наркотици и вредата от тях, съобщиха от пресцентъра на АМ.

Мероприятието се организира от АМ за трета поредна година и е част от инициативата „Червена панделка“ (RED RIBBON) в памет на Енрике Камарена, агент на ДЕА, който е отвлечен и убит от мексикански наркотрафиканти.

Учениците ще се запознаят с агенти от ДЕА-САЩ и служители от сектор „Наркотици“ на Митница „Аерогара София“, ще участват в кратка дискусия за видовете наркотици и вредата от тях и ще наблюдават задържане на наркотрафиканти и откриване на наркотици от специално обучените митнически кучета Дейзи и Епси.

Всяка година сектор „Наркотици“ при Митница „Аерогара София“ провежда срещи с деца от различни столични училища с цел превенция срещу трафика и употребата на наркотици.

#агенция „Митници“ #Агенцията за борба с наркотиците на САЩ #САЩ #ДЕА #Аерогара София #митница #АМ #агенти #кучета #училища #ученици #наркотици #трафик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »