Ракетни удари срещу Харков, един човек е ранен

Ракетни удари срещу Харков, един човек е ранен
стоп кадър, rbc.ru
A A+ A++ A

Жителите на втория град по големина в Украйна - Харков, отново се оказаха бомбардирани в сряда, след като руски ракети удариха жилищни блокове, ранявайки най-малко един цивилен, точно когато Москва обяви ескалация на войната.

„Нашият район беше сравнително спокоен, а сега виждате какво се случи“, казва 65-годишната Любов Григоровна пред AFP пред силно повреден жилищен блок.в Харков, предаде БНР.

Градът, който се намира само на 40 километра (24 мили) южно от руската граница, беше атакуван в първия ден от инвазията на 24 февруари, но украинските му защитници издържаха и оттогава той е редовно бомбардиран.

През последните седмици градът беше пощаден от по-интензивни бомбардировки, тъй като украинската контраофанзива изтласка руските сухопътни сили от региона. Русия обаче все още може да изстрелва ракети от собствената си територия.

Кметът на Харков Игор Терехов каза, че четири снаряда са поразили квартал "Холодногорски" през нощта, като са ударили два жилищни блока, строителна площадка и част от гражданската инфраструктура. В един блок 10 жители бяха блокирани, докато спасителите успеят да пристигнат, но официални лица съобщиха само за един ранен. Сирените за въздушна тревога продължиха през цялата сутрин на мястото на инцидента, смесвайки се с камбанния звън от позлатените куполи на църквата "Света София", където православните богомолци се събраха, за да отбележат рождението на Дева Мария.
 


 

#войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »