Кредиторите настояват Гърция да уволни всички данъчни инспектори

Кредиторите настояват Гърция да уволни всички данъчни инспектори
Кредиторите на Гърция настояват за незабавното уволнение на всички данъчни инспектори от Министерството на финансите в страната. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Кредиторите на Гърция настояват за незабавното уволнение на всички данъчни инспектори от Министерството на финансите в страната.

Тройката - ЕС, ЕЦБ и МВФ, държи на мярката с цел да повиши ефективността на данъчните власти и да изкорени корупцията сред тях, предадоха ИТАР-ТАСС и БГНЕС.

Според електронното издание на гръцкия вестник „Етнос“ искането е влязло в поверителен меморандум, подготовката за който се прави от ЕС, ЕЦБ и МВФ.

От съдържанието на документа зависи дали на Атина ще бъде отпуснат пореден транш от заема, в съответствие с втората поред програма за финансова помощ. Без тези средства Гърция няма да бъде в състояние да обслужва своите външни задължения и ще бъде принудена да обяви фалит, напомнят експерти от лондонското Сити.

Според германския вестник „Ди Велт“ уволненията в Министерството на финансите може да се случат още към следващия петък.

Същевременно ще бъдат назначени 2235 нови данъчни инспектори, с които ще бъдат сключени договори за три години без право да бъдат продължавани.

На всеки три месеца ще се прави атестация за ефективността на работата на инспекторите. При неизпълнение на установените норми за събираемост на данъчните задължения инспекторите подлежат на незабавно уволнение.

#вестник „Ди Велт“ #вестник „Етнос“ #ЕЦБ #МВФ #ЕС #уволнение #данъчни инспектори #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници