Министърът на отбраната за мобилизацията в Русия: Има риск за националната ни сигурност

Министърът на отбраната за мобилизацията в Русия: Има риск за националната ни сигурност
A A+ A++ A

Обявената от президента Владимир Путин частична военна мобилизация в Русия води до ожесточаване на конфликта. Трудно може да се прогнозира кога ще приключи. Това коментира пред журналисти в Министерски съвет служебният министър на отбраната Димитър Стоянов.

„Риск за националната сигурност на България има, но пряка заплаха няма. Всеки един конфликт е риск за националната сигурност, като се започне от потока от бежанци, с използването на икономически средства. Ние го усещаме сами, виждаме какво става с цените”, каза той.

„България е член на НАТО и участваме в колективната отбрана, а член 5 гарантира националната ни сигурност", изтъкна той.

Попитан каква е позицията на страната ни по отношение заявеното намерение в Луганск, Донецк и в Херсон да се проведат референдуми за присъединяване към Русия, Стоянов заяви, че по тази тема мнение трябва да изкажат от външно министерство.

На днешното си заседание служебното правителство реши да предостави безвъзмездно втори пакет помощ за Украйна - 350 медицински пакета, осигуряващи обслужването на 35 000 граждани по искане на Украйна.

#Димитър Стоянов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »