Шойгу заплаши с ядрената триада на Русия и уточни: 300 000 ще бъдат мобилизирани

Шойгу заплаши с ядрената триада на Русия и уточни: 300 000 ще бъдат мобилизирани
A A+ A++ A

Веднага след речта на Владимир Путин, в която той обяви частична военна мобилизация в Русия, започна предварително записано интервю с министъра на отбраната Сергей Шойгу.

"Ние сме във война не конкретно с Украйна, а с колективния Запад", заяви той и потвърди, че частичната мобилизация ще включва тези, които имат военен опит. Ще бъдат повикани около 300 000 войници на бойното поле, което е не повече от 1% от мобилизационния ресурс, по твърденията на военачалника на Путин, който обясни, че студенти няма да бъдат призовавани под знамената.

Според Шойгу, военнослужещите смело изпълняват своя дълг. Същевременно той изтъкна работата на медиците. "Повече от 90% от ранените се върнаха в строя", добави той.

"Около 70 военни и повече от 200 граждански сателита, цялата група на НАТО, работят в интерес на Украйна", каза още той.

За първи път директно бе адресиран и въпросът със загубите на бойното поле, въпреки че данните, които Шойгу представи, звучат смехотворно. По думите му Украйна е загубила половината си армия - убити са 61 207 киевски войници, а Русия е загубила в боя едва 5937 войници.

Подобно на Путин, Шойгу също спомена използването на ядрени оръжия: "Всички видове оръжия, включително ядрената триада, изпълняват своите задачи."

В България вече има коментари след интервюто на Сергей Шойгу, а един от тях на известния журналист Ивайло Йолчев е особено любопитен:

#Сергей Шойгу

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"