2 лв. за Емилия: Чалгаджийки греят от ученически тетрадки

2 лв. за Емилия: Чалгаджийки греят от ученически тетрадки
Фейсбук
A A+ A++ A

Чалга певиците се завърнаха на кориците на ученическите тетрадки.

През последните години училища, книжарници и родители бойкотираха детските помагали, на чиито корици има разголени представителки на кръшния жанр. Стигна се дори до призиви "изгори чалга тетрадка - спаси дете". Нападките бяха основно, че предизвикателните певици развращават учениците с песните и поведението си. Изданията не се купуваха и това логично доведе до тяхното изчезване от пазара.

В началото на тази учебна година се наблюдава възкръсване от чалга тетрадките. Фолкпевицата Емилия е една от първите, които се престрашава отново да пусне пособие с нейна снимка. Всъщност изданието не е ново, а залежала стока от далечната вече 2012 година. Това е видимо не само от описанието на продукта, но и от снимката на изпълнителката, на която е видимо по-млада. За 2 лева може да си купите тетрадка с 40 листа с широки редове.

Помагалото се продава единствено онлайн, като трябва да доплатите за доставката с куриер. Същите по големина тетрадки могат да бъдат открити в китайски магазини например на цени под левче, така че сумата е по-висока от обикновено. Но завишаването е заради фотосесията с фолкпевица на корицата.

Още преди години образователното министерство обясни, че няма как да ограничи продажбата на чалга тетрадки, като това може да се случи чрез издателствата и книжарниците. Отговорността беше насочена и към родителите, които позволяват децата им да имат такива издания, пише „България Днес".

#Емилия #тетрадки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »