Министър Стоянов: Отказваме се от дългосрочни доставки от "Газпром"

Министър Стоянов: Отказваме се от дългосрочни доставки от "Газпром"
стоп кадър/НОВА
A A+ A++ A

Министърът на икономиката Никола Стоянов потвърди, че дългосрочно България се отказва от доставки на природен газ от "Газпром".

Според министъра на икономиката целта на служебния кабинет е да получи количествата по вече съществуващия договор с руската компания, съобщават от БНР:

"Завой към Русия би било, ако седнем да преговаряме за дългосрочен договор с тях. Договорът свършва на 31 декември. Въпросът е ще си вземем ли тези количества по договор тази зима да сме още по-спокойни и най-вече цената ни да е по-добра".

Водят се преговори за бартер на електроенергия срещу природен газ не само с Азербайджан, съобщи министърът на икономиката Никола Стоянов. По думите му по-късно днес ще има среща с енергоемки компании по тази тема. На въпрос докъде са преговорите за допълнителни количества азерски газ, Стоянов отговори:

"Силно се надявам, работим по въпроса. Имаме и други идеи за бартери. Отново имам днес разговори с български компании, които са с енергоемки производства, тепърва там се очакват новини, но има технически детайли, които трябва да бъдат изчистени".
 

#"Газпром" #Никола Стоянов #газов доставки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »