Нова тузарска мода: Плащат луди пари за сватби на гръцките острови

Нова тузарска мода: Плащат луди пари за сватби на гръцките острови
A A+ A++ A

Гърците отчитат сериозни средтва като приходи от сватбен туризъм, който е последен писък на модата сред богаташите. Чужденци от цял свят плащат огромни суми, за да се оженят на гръцки остров на брега на морето.

Младоженци от Израел платиха един милион евро за сватбено тържество на остров Самос, съобщават организаторите. В последните години гръцките острови привличат чужденци от цял свят, които желаят и могат да си позволят да се оженят на гръцки остров. Вълната започна от китайците, после европейци, а сега пристигат от цял свят.

Кметове на няколко острова съобщават, че до края на годината има сватбени тържества на чужденци. Фирмите – организатори съобщават за много резервации и за следващата година, предава БНР.

На първо място сред предпочитанията са островите Санторини, Миконос, Родос, но модата „сватба в Гърция“ достигна и до Кефалония, Кос и Самос.

Сватбения туризъм силно подпомага местните производители. Организаторите работят по поръчка на клиента, като много от чужденците настояват за елементи от древната история на Гърция.

Младоженци от Индия това лято си поръчаха театрална постановка „Боговете на Олимп“, а разходите им за церемонията надхвърлиха 2 милиона евро, съобщиха от о-в Миконос.

#готвят сватба #сватби #гръцки острови

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »