ВИДЕО+СНИМКИ Кметът на Поморие: Щормът вчера бе чудо-невиждано! Няма ток на много места

ВИДЕО+СНИМКИ Кметът на Поморие: Щормът вчера бе чудо-невиждано! Няма ток на много места
A A+ A++ A

От 12 години съм кмет и много бедствия са минавали през Поморие, но такова чудо като снощното не съм виждал никога. С тези думи кметът на община Поморие Иван Алексиев описа ужасът, който вчера връхлетя Бургаска област. Алексиев по-рано днес свика кризисния щаб на брифинг, за да разбере какво е свършено вчера и какво предстои да бъде свършено днес по отношение на разчистването на улиците в града след бурята. На срещата присъства и областният управител проф. Мария Нейкова, която е в Поморие от 7 ч. тази сутрин.

„Помните много добре бурята през 2012 г., на рибарския хелинг, помните пожарът над с. Горица. Това са сериозни бедствия, но такова нещо като това, което се случи вчера, аз никога не съм виждал. Признавам си, за пръв път се страхувах. За толкова кратко време, толкова щети бяха нанесени. От снощи гледам на живота с други очи. Оцених колко сме малки и колко сме уязвими“, каза кметът на Поморие.

Днес работата на координираните екипи на община, пожарна и доброволци ще продължи. Снощи огнеборците са почистили всички входове на Поморие откъм главните пътища. Премахнати са десетки паднали дърввета и от някои от централните улици в града, както и крайбрежната алея. Предстои сега да се работи по сигнали, уточниха от пожарната на брифинга. 

Припомняме, че вчера около 18 ч. кметът Иван Алексиев обяви частично бедствено положение за Поморие и с. Лъка, където продължават опитите да се възстанови електрозахранването.

Читатели на Novinite.bg пък алармираха, че в квартал "Черно море" на Бургас стихията е съборила дори електоразпределителни стълбове, пратиха ни и фотофакт. От вчера следобед във въпросния квартал няма ток, хладилниците на хората вече протичат, защото са се размразили, а от EVN не вдигат телефоните, за да обяснят дали работят по отстраняването на авариите и кога ще "светне".

Жестоки са загубите и на земеделските производители в региона. Лозарите, например, са сред най-потърпевшите:

#Поморие #буря #Иван Алексиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »