Тръмп към немците: Без руски газ оставате "без държава"

Тръмп към немците: Без руски газ оставате "без държава"
A A+ A++ A

Заради намаляването на доставките на руски газ германците могат да „останат без държава“, каза бившият президент на САЩ Доналд Тръмп и добави, че е предупреждавал Ангела Меркел за подобна заплаха, когато е била канцлер.

„Изпратих й бял флаг. „Но Доналд, Доналд, защо ми изпрати това знаме?“ Казах, че... ако получавате 72% от енергията си от Русия, тогава ето ви бял флаг, защото ще трябва да се предадете много бързо. Кой, по дяволите, си е помислил, че това ще се случи толкова бързо“, каза Тръмп, цитиран от РИА Новости. 

Той заяви, че германците са се изсмели в отговор, но „те вече не се смеят“. „Сега Германия се връща към старомодните неща, включително въглищата. Но те нямат избор. Те няма да имат държава, няма да имат държава“, каза той.

Тръмп смята, че Демократическата партия на САЩ разпространява дезинформация, включително по въпроси, свързани с Русия. Тръмп добави, че за времето, когато администрацията на демократите беше на власт, САЩ са се превърнали от енергийно независима държава в "просяк", който иска енергия, съобщава ТАСС , цитирайки Newsmax.

Освобождаването на американските стратегически петролни резерви от президента Джо Байдън има за цел само да засили позицията на демократите преди междинните избори през ноември, след което цените на бензина ще се удвоят поне, каза Тръмп. Той подчерта, че стратегическите запаси от петрол са предназначени да бъдат използвани "в случай на война, а не за намаляване на цените преди избори".

Припомняме, че подаването на газ по „Северен поток“ беше напълно спряно за периода от 31 август до 2 септември поради ремонт. На 2 септември обаче "Газпром" съобщи, че в газовия компресорен блок на "Северен поток" е открит теч на масло с примес на уплътнител. Северен поток е  спрян  за неопределено време.

pogled.info

#"Доналд Тръмп" #доставки на руски газ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай