90-годишен на хорото на Валентин Велчев, кмет черпи със самодивска ракия

90-годишен на хорото на Валентин Велчев, кмет черпи със самодивска ракия
A A+ A++ A

90-годишен дядо се хвана на хорото на младия певец Валентин Велчев в павликенското село Паскалевец. Лауреатът на Пирин Фолк направи голям концерт в местното читалище „Орач“, който бе кулминацията на 7-ото издание на фолклорния събор „На мегдана“. Носителят на наградата „Певец на годината 2021“ за дебют изпълни най-големите си хитове като „Пирински орли“, „От Враца до Дунава“, „Наздраве“, „Благословен“, „Татковина“, „Ванга“, както и най-новите попълнения в дебютния си албум – заглавната „Аз съм Валентин“, „На нож“ и „Сватове“. 

На една от песните, на хорото скочи посребрял дядо, който сподели с певеца, че е на 90 г. и е дошъл специално заради него от Габрово. Трогнат от вниманието, Валентин Велчев му пожела да води хорото и на 100-годишния си юбилей и му посвети рефрена: „Бях аз малък, дядо, разказваше ми ти...“. Музикалният любимец зарадва и най-малките в салона със забавното реге „Съм много хубав“, а всички дами разплака с баладата „Мамо“. 

Овации обра и песента „Музикантът“, написана специално за него от бившия министър на културата проф. Георги Костов по стихове на големия ни поет Агент Тенев. След успешния концерт, кметът на Паскалевец Мирослав Димитров покани в кабинета си в кметството Валентин Велчев и неговия екип заедно с водещия – легендарният Ганчо Александров. Градоначалникът изненада певеца като го почерпи с уникалната 5-годишна самодивска ракия, която се прави само в Паскалевец. 

Между наздравиците, Димитров разказа легендата, че на пълнолуние самодивите се събират край казана и докато гледат луната сълзите им се стичат в ракията и така тя става магична. На изпроводяк кметът изпрати звездата с буркан мед с 22 билки, който сам произвежда.


 

#Валентин Велчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »