ПП обеща мин. пенсия от 900 лв. и спешна помощ до 1 час във всяка точка на страната

ПП обеща мин. пенсия от 900 лв. и спешна помощ до 1 час във всяка точка на страната
A A+ A++ A

„Продължаваме промяната“ (ПП) обяви програмата си, която очертава новия подход в политиката: средствата от спрените кражби и схеми на старите корупционни модели да отиват за по-голяма подкрепа към пенсионерите, децата и работещите българи, съобщават от партията на Кирил Петков и Асен Василев.

От формацията посочват, че визията им за бъдещото управление след 2 октомври стъпва на всичко, което са направили по време на последното редовно правителство.

"В рамките на седеммесечния си мандат, Промяната увеличи пенсиите с над 50% – повече, отколкото за последните 12 години, направи детските градини безплатни за всички и спря корупционния канал за отровни храни през ГКПП „Капитан Андреево“, заявяват от ПП.

Според партията в условия на инфлация, увеличението на доходите е единствената ефективна мярка в подкрепа на гражданите.

„Продължаваме промяната“ обяви, че ще работи за повишаване на минималната пенсия до 900 лева в рамките на следващите четири години, както и за вдигане на минималната работна заплата до 50% от средната - или 860 лв. още през 2023 г.

"Тези мерки, паралелно със спирането на рекета върху бизнеса, ще подкрепят нормалното развитие на частния сектор в България и ръста на доходите на работещите българи. А за справяне с ценовия шок в енергетиката, ПП ще внесе предложение за пряка финансова подкрепа - чрез компенсации за бизнеса и фиксирана ниска цена на електроенергията и природния газ за потребителите. За да гарантира, че българите винаги ще ползват енергия на най-ниските възможни цени, ПП поставя приоритет върху експлоатацията на довършената от кабинета Петков газова връзка с Гърция, сътрудничеството с всички потенциални доставчици на природен газ, запазване на енергийния комплекс Марица-Изток и развитие на собствени енергоизточници", заявяват още от партията.

За младите семейства с деца ПП предвижда по-големи данъчни облекчения. Също така като мярка в подкрепа на децата е заложено и безплатното и качествено образование. В новия парламент ПП ще работи за финансиране на нови детски градини и ясли и компенсации за родителите, чиито деца не са приети, безплатни учебници за всички ученици до 12 клас и редовно актуализиране на учителските заплати на ниво от 125% спрямо средната работна заплата.

Сред приоритетите на ПП в следващия парламент са и спешна помощ в рамките на “златния час” във всяка точка на България, намаляване на доплащанията от страна на пациентите, допълнително увеличаване на възнагражденията на медицинските специалисти и др.

За да изпълни програмата си за по-социална България, ПП ще продължи решителната борба с корупционните модели на прехода, заради които публичните средства дълги години отиваха за лични облаги на политици и техните приятелски фирми, вместо за хората. Приоритет за ПП е реформата на КПКОНПИ, така че комисията най-накрая да разследва корумпираните, включително да разследва политици, уличени в корупция, заявяват от партията.

В сектор "Земеделие" Промяната се обявява за качествена българска храна. Други приоритети са - развитите региони, справедливите и стабилни държавни финанси, защитеното и сигурно общество, ефективното и прозрачно управление, опазването на българската култура и медийната свобода, чистата природа, модернизацията на армията.

#"Продължаваме промяната"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »