Световното първенство по волейбол за жени започва на 23 септември

Световното първенство по волейбол за жени започва на 23 септември
A A+ A++ A

Феновете на волейбола определено не могат да се оплачат от липса на емоции, защото на 23 септември стартира ново голямо събитие - Световното първенство за жени. Още по-хубавото е, че част от надпреварата ще бъде и националният отбор на България, предвождан от италианския старши-треньор Лоренцо Мичели.

На жребия “лъвиците” попаднаха в група C на шампионата, където се намират още съставите на САЩ, Сърбия, Германия, Канада и Казахстан. За да се класират за следващата фаза на турнира, българките трябва да заемат едно от първите четири места в групата.

19-ото Световно първенство по волейбол за жени ще се проведе на територията на две държави - Нидерландия и Полша. Нашият представителен тим ще стартира участието си на 25 септември, когато ще се изправим срещу Германия. Последният ни мач в групата ще бъде на 1 октомври срещу селекцията на Казахстан.

Феновете на спортните залози могат да проследят надпреварата и в WINBET, възползвайки се от множеството бонуси, промоции и персонализирани оферти на оператора.

Сърбия ще опита да защити титлата си
 

Сърбия е настоящият световен шампион по волейбол при жените. Преди четири години те завоюваха първата си титла на първенството в Япония. Сега съставът на Даниеле Сантарели е гладен за нов триумф, но конкуренцията със сигурност ще бъде ожесточена.

Бразилия - един от обичайните фаворити
 

Когато говорим за волейбол, няма как да не споменем Бразилия сред фаворитите, без значение дали става дума за мъже или жени. “Селесао” винаги е фактор на подобни първенства, а сега бразилките ще опитат да станат световни шампионки за първи път. Досега най-доброто им представяне са трите финала от 1994, 2006 и 2010. 

САЩ също има какво да предложи
 

Съединените щати имат традиции в сферата на женския волейбол, а успехите на състезателките им го доказват. През 2014 година американките достигнаха световния връх в Италия, а на последната Олимпиада в Токио също грабнаха златните медали. Със сигурност САЩ е сред големите фаворити за трофея, а ние нямаме търпение да видим и нашите момичета в битка срещу тях.

Очакват ни срещи с големи звезди

Както и може да се очаква, Световното първенство в Полша и Нидерландия ще ни срещне с някои от най-големите звезди на женския волейбол в настоящия момент.

Една от тях несъмнено е италианката от нигерийски произход Паола Егону. Играеща за турския клуб ВакифБанк, Егону е истински господар на мрежата със своята височина от 193 сантиметра. Тя е част от отбора на “адзурите”, който през 2021 година спечели Европейското първенство, а през тази триумфира в Лигата на нациите.

Съотборничката на Паола Егону във ВакифБанк Габриела “Габи” Гимараеш е една от големите звезди на Бразилия. Вече 28-годишна и натрупала солиден опит, Гимараеш е сред основните “остриета” на “Селесао” в атакуващата фаза. Тя е част от състава на Бразилия, който завоюва сребърни медали на последната Олимпиада през 2020 година.

Успех на нашите момичета!
 

Селекционерът на България Лоренцо Мичели сподели оптимизъм, че състоянието на родния тим е добро, а “лъвиците” имат сили да преодолеят първата фаза на шампионата. Ние се надяваме това да е така и пожелаваме искрено успех на родния представителен тим. България определено се нуждае от повече спортни успехи в настоящия момент.

 

#Българска федерация по волейбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »