Борисов: Хората виждат чудовищната инфлация и обедняването ВИДЕО

Борисов: Хората виждат чудовищната инфлация и обедняването ВИДЕО
A A+ A++ A

Хората видяха и виждат цените на храните и бензина, чудовищната инфлация, обедняването. Те го знаят, искат надежда да им дадете. Не може да дадем надежда, че ще увеличим това и това, а как държавата ще изкара пари, как ще се вдигне БВП, какъв ще е растежът и най-вече с какви инструменти" каза Бойко Борисов по време на представяне на плана за възстановяване и изход от кризите в България. Срещата на ГЕРБ е в НДК.

Борисов заяви, че планът ще бъде качен в интернет, където може да бъде разгледан и подобрен. "Това не е Библия, не е Коран, но е документ, който показва в какви срокове по какъв начин може да извадим България от кризата.

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ обясни, че от 2009 г. в България са се наредили много кризи.

"Всички дават очаквания да ги извадим от кризите. Две години чакахме план за възстановяване, но него го няма. Всички други държави се справиха, без България, защото явно излишъците са толкова големи,  че не им трябваше, а в същото време всяка седмица - по 500 млн. дълг. Затова заглавието е компилирано - и кризите, и плана да ги има", заяви той и допълни, че хората се надявали от партията да им дадат надежда.

"Ние трябва да кажем с какви инструменти ще се справим с кризите", подчерта Борисов.

Борисов нарече Томислав Дончев "главен редактор" на документа и посъветва кандидат-депутатите да се позовават на плана по време на обиколките си.

От своя страна Дончев заяви, че политическата криза, освен невъзможността за стабилна управленска коалиция, е по-дълбока, защото към нея се е добавила тотална атомизация на политическите сили, липса на готовност да работят помежду си и липса на диалог.

Дончев похвали ГЕРБ, че са умни и работливи и обясни, че ще представят решение за изход от кризите, без да забравят важните приоритети – икономическо развитие, образование, наука, зелена трансформация.

"Ако волята на народа е ние да сме първи, ние осъзнаваме отговорността да сформираме правителство, което да излъчи мнозинство, но успоредно с това трябва да върнем диалога в политика и да изхвърлим лъжата",  заяви още Дончев.

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"