Предупредителна стачка във ВМЗ-Сопот за неизплатени заплати

Предупредителна стачка във ВМЗ-Сопот за неизплатени заплати
Работниците имат готовност да блокират и Подбалканския път, ако исканията им не се изпълнят. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Работниците от ВМЗ-Сопот ще организират едночасова предупредителна стачка с искане да им се изплатят дължимите заплати и да им се осигури възможност за работа.

В момента в завода работят около 3200 души, които не са получили заплатите си за август и два аванса, и финансовото им състояние е много тежко, каза Димитър Атанасов, председател на КТ „Подкрепа" във ВМЗ, предаде „Медиапул".

Той допълни, цитиран от БТА, че като цяло фирмата има договори за поръчки, но не могат да се изпълняват, тъй като от НАП са блокирали сметките на завода за задължения към държавата. Заводът има борчове към хазната за 150 млн. лв.

„Настояваме Агенцията за приходите да вдигне запора на сметките, с което ще може да се купят материали за поръчките и да се изплатят заплатите", коментира Атанасов.

Той обясни, че исканията на работниците се подкрепят и от КНСБ и че двете синдикални организации заедно координират протестите.

Атанасов добави, че имат готовност да блокират и Подбалканския път, ако исканията им не се изпълнят, като обясни, че това ще стане в рамките на предвидените от закона срокове и процедури.

В момента тече конкурс за приватизацията на ВМЗ-Сопот.

#ВМЗ-Сопот #стачка #КТ „Подкрепа" #Димитър Атанасов #НАП #КНСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"