Наказаха ромите, изгаврили се с великите българи

Наказаха ромите, изгаврили се с великите българи
Тримата единадесетокласници няма да ходят на училище и ще имат право да се явят в края на учебната година на изпитни сесии.
A A+ A++ A

Тримата роми, поругали портрети на велики българи, са наказани с преместване от дневна форма на обучение в самостоятелна.

Решението е взето на педагогически съвет в Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост в Добрич в понеделник следобед, предаде Дарик радио.

Тримата единадесетокласници няма да ходят на училище и ще имат право да се явят в края на учебната година на изпитни сесии, като се подготвят самостоятелно, съобщи началникът на РИО Петър Петров.

По думите му това е възможно най-тежкото в случая наказание.

Преместване в друго учебно заведение не е възможно, защото на територията на Добричка област няма друга гимназия с такъв профил, поясни Петров.

В Комисията за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните очакват от училището да им изпратят предложение за образуване на възпитателно дело в Детската педагогическа стая и за вземане на възпитателни мерки спрямо тримата ученици.

По-рано в понеделник стана известно, че в гимназията има полицейска охрана заради истерията около случая.

По думите на Петров голяма част от учениците не отишли на училище от страх от ексцесии.

„Обидена съм на тези деца, явно, че са искали някаква глупава сензация да направят и после са осъзнали какво е станало. Те много съжаляват, с тях в момента работят психолози", заяви директорът на гимназията Снежана Жечева.

Училището в понеделник посети зам.-председателят на ВМРО Костадин Костадинов.

Той поиска тримата да бъдат изключени и преместени в друга гимназия и прокуратурата да се сезира, както в случая с песента на Мишо Шамара.

Кабинетът по история, който се вижда на снимката, е бил в ремонт и портретите са били свалени от стените.

„Тримата юнаци са влезли и са си направили фотосесия. Решили са, че така ще станат по-известни. Стократно съжаляват, предполагам", заяви още шефът на РИО Петър Петров.

#Професионалната гимназия по транспорт #обслужване и лека промишленост #Добрич #роми #Петър Петров #ВМРО #Костадинов #Мишо Шамара

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"