Правят на салата свирчото Кабаков, който опропасти по жалък начин дербито на Атина

Правят на салата свирчото Кабаков, който опропасти по жалък начин дербито на Атина
A A+ A++ A

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

Много погрешно и странно соченият за футболен съдия №1 у нас - Георги Кабаков, се забърка в невъобразим скандал, след като меко казано опропасти атинското дерби между Панатинайкос и АЕК. Кючукпарижанинът, който в България е известен с това, че накъсва перманентно играта, че е ръководил тенденциозно редица мачове и въпреки това делегатите му пишат високи оценки, и е пращан да свири в Европа, сега се прочу в негативен план и в южната ни съседка. 

Срещу свирката на Кабака нададоха вой до небесата от гранда АЕК. Жълто-черните от столицата са в шок от отсъжданията му, които не само превърнаха рефера в главно действащо лице на дербито с ПАО, но и със сигурност повлияха на крайния изход на срещата. 

АЕК поведе, но набързо арбитърът посрами България и съдийството ни като първо свирна изключително скандална дузпа, от която домакините изравниха, а малко след това пак даде 11-метров наказателен удар за тях за игра рамо в рамо...и то извън наказателно поле. С тези две отбелязани дузпи Панатинайкос победи с 2:1, а гостите съвсем резонно се почувстваха нагло окрадени и заради това пуснаха своята гневна позиция. Преди първата дузпа има ОЧЕИЗВАДНО изблъскване на защитника от АЕК, който миг след това, вследствие на нарушението срещу него, неумишлено играе с ръка. 

Жълто-черните са в амок и от показания жълт картон на Пинеда заради това, че той е танцувал от радост след отбелязан гол.

"Пинеда направи абсолютно същото срещу ПАС Янина, но тогава нямаше никакъв проблем. Никой не може да повярва какво точно направи съдията", пишат от АЕК.

Зорко око на Novinite.bg видя, че във фенските форуми в Гърция пловдивчанинът е брутално обиждан и сочен с пръст за най-слабия съдия, който някога е водил мач. Нецензурните атаки по негов адрес са наистина тежки и най-меките изрази, с които е наричан са клоун и некадърник.

От БФС и шефа на съдиите Виктор Кашай могат да се срамуват от представянето на Георги Кабаков насред люлката на цивилизацията и демокрацията - Атина.

За пореден път този рефер доказва, че не става за напечени срещи. Не е никак случайно, че ФИФА го отряза и якото му лоби се оказа безсилно да го набута за главен съдия на Световното в Катар. 

Може да се изведе и една много лоша за Кабаков и честността на футбола тенденция. А именно - когато даден клуб има за цветове жълто и черно - той бива "клан" ритуално от роден арбитър №1. Локомотив Пд точно с яко рамо от Кабака записа историееско 6:0 срещу Ботев Пд, още няколко случая на подигравка от негова страна е имало и в други срещи на "канарчетата" със "смърфовете". Та, дори и с Арда Кърджали, когато Кабаков даде пресилена дузпа за домакините тогава. Ясно като бистър ручей е, че Кабаков недолюбва тимове в жълто - знаят го привържениците на Ботев Пд, вече са наясно и в АЕК.

Крайно време е този съдия да бъде озаптен и да му бъдат поверявани само мачове с малък заряд, по възможност, без да има замесени тимове, носещи жълт цвят, защото в такъв случай той просто не се справя. Нарочно или не....

По-долу сме посместили видео от мачаа ПАО-АЕК, както и официалната позиция на ощетения клуб:

#Георги Кабаков #АЕК #Панатинайкос

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"