Българите няма да стоят на тъмно, обеща президентът Радев

Българите няма да стоят на тъмно, обеща президентът Радев
стоп кадър/БНТ, архив
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев участва в тържествената церемония по откриването на новата академична учебна година във Висшето училище по телекомуникации и пощи в София. Към 12 часа държавният глава коментираше актуалните теми от страната ни и от света, предаде БНР.

Румен Радев коментира преговорите между България и "Газпром", темата за пределна цена на руския природен газ, ограничаване на разходите за енергия в ЕС, както и срещата си преди няколко дни с ръководството на компанията "Лукойл".

Президентът поздрави служебното правителство за усилията му за овладяване на инфлацията в страната. Той даде пример, че от вчера цената на бензина вече е под 3 лева.

Също така държавният глава посочи, че е много важно намаляването на цената на газа с 30%, което също е постижение в полза на хората и икономиката.

Относно дебатите в ЕС за ограничаването на потреблението на електрическа енергия и на газ, президентът каза, че са абсолютни спекулации твърденията, че ще има режим на тока в България и че няма да има улично осветление. Той каза, че докато има служебно правителство това няма да стане.

България е производител и износител на ток и българите няма да стоят на тъмно, посочи Радев.

Президентът подчерта, че Европа са опитва да предотврати социално напрежение с набор от мерки, някои от които са с непредвидими последици, защото ще тегнат на следващите правителства и на следващите поколения.

#режим на тока # Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"