Херо Мустафа даде старт на Американски музикален фестивал

Херо Мустафа даде старт на Американски музикален фестивал
лупа.бг
A A+ A++ A

Посланик Н. Пр. Херо Мустафа, кметът Илко Стоянов и д-р Дейвид Еванс, президент на Американския университет поставиха началото на Първи Американски музикален фестивал в Благоевград, който се провежда в рамките на два дни в областния център. Вчера стотици хора се стекоха в парк „Македония“, за да станат част от богатата, разнообразна програма, в която са организирани забавления за малки и големи.

Кметът Илко Стоянов, посланик Н. Пр. Херо Мустафа и д-р Дейвид Еванс поставиха началото на Първи Американски музикален фестивал в Благоевград.

„Благодаря на всички вас, с които сме заедно в този момент! Благодаря на посланик Херо Мустафа и президента на Американски университет в България Дейвид Еванс! Това е още едно доказателство за добрите взаимоотношения, които имаме, за нашето приятелство. С този фестивал поставяме основата на нещо много позитивно, точно във времена, в които всички ние имаме нужда от повече усмивки“, каза в част от приветствието си кметът Илко Стоянов.

Кметът Илко Стоянов, посланик Н. Пр. Херо Мустафа и д-р Дейвид Еванс поставиха началото на Първи Американски музикален фестивал в Благоевград.
Д-р Дейвид Еванс подчерта, че Американски музикален фестивал е още едно от нещата, които свидетелстват за доброто сътрудничество между Община и Университет.

Кметът Илко Стоянов, посланик Н. Пр. Херо Мустафа и д-р Дейвид Еванс поставиха началото на Първи Американски музикален фестивал в Благоевград, пише лупа.бг.

„За мен е изключително удоволствие, че всички заедно празнуваме началото на Американски музикален фестивал тази вечер. Благоевград е втори дом за мен, защото живея тук от три години и половина. За нас е огромна чест, че именно в Благоевград се случва тази прекрасна инициатива. Много сме горди, че работим заедно с Общината, както и с всички наши приятели, които живеят в Благоевград, за да може той да стане едно още по-хубаво място.

Това не е първият не е и последният проект, който осъществяваме заедно. Неотдавна беше организиран голям бизнес форум, в който участие взеха нашите студенти, абсолвентите от АУБ. Те имаха възможност да обсъдят бизнес бъдещето на града и да обменят добри идеи“, каза от сцената президентът на единствения по рода си университет в България.

От своя страна Н. Пр. посланик Херо Мустафа подчерта, че чувства Благоевград много близко до сърцето си.
„Той е много специален град за нас и лично за мен. Това е градът на Американски университет в България. Още от откриването си преди 31 години АУБ е център на различни култури и обединява най-доброто от България и САЩ, и от целия свят. Винаги съм харесвала младежкия дух на града, неговата богата и артистична общност, както и важната му роля да свързва България с балканските страни и САЩ. Ние заедно вървим напред, и както обичам да казвам, заедно сме по-силни“, заяви Н.Пр. Херо Мустафа.

 


 

#Херо Мустафа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"