8-и ден разчистват наводнените села Богдан, Каравелово и Слатина

8-и ден разчистват наводнените села Богдан, Каравелово и Слатина
ФБ на Аварийно спасяване Пловдив
A A+ A++ A

Осми ден пострадалите от наводненията в карловските села Богдан, Каравелово и Слатина разчистват тоновете кал и дървета, донесени от водната стихия, предаде БНР.

И днес хората, за които е непосилно да се справят сами с пораженията от бедствието, ще разчитат на помощта на доброволците:

Основен проблем към момента в пострадалите села остава липсата на водоснабдяване. Изграждат се временни водопроводи. Постоянно се доставя минерална вода, има и водоноски. В най-засегнатите домове е необходима помощ, за да се изриват наносите:

"Всичко е напластено. Това беше на две нива, двора. Всичко е с кал на пътя и всичко е с дърва. Просто не е възможно."

Призивът към доброволците, които и денс ще се отправят да помагат, е да потърсят на входа на населените места отговорниците, определени от общинската администрация, които ще ги упътват и разпределят по съответните обекти.

Има и "гореща" телефонна линия за координация - 0879 182 250

"Това разпределение много ще улесни и нас" - каза кметът на Каравелово Славка Червенкова.

"В момента идват доброволци от цяла България, за което им благодарим, и от мое име, и от името на всички жители на селото, но те решават и тръгват и се разпределят самоволно. По този начин ние няма как да знаем в коя улица, в коя къща са, и става едно припокриване. Хората се изнервят".

В селата вече има и допълнителна охрана от сили на "Жандармерията".

#наводнения #разчистване #Карловско

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай