Освен полицайката Симона: 40 ченгета-корумпета вардили Георги Семерджиев

Освен полицайката Симона: 40 ченгета-корумпета вардили Георги Семерджиев
Фейсбук/колаж - glasnews.bg
A A+ A++ A

Установени са 40 служители от „Пътна полиция“ и „Охранителна полиция“, които са помагали през последните години на Георги Семерджиев. Това каза пред „Нова телевизия“ главният секретар на МВР Петър Тодоров. Семерджиев е обвинен за катастрофата в София на 5 юли вечерта, при която загинаха две млади момичета.

Мъжът избяга от мястото на инцидента и беше задържан от отряд „Кобра“ в дома му на следващия ден. На 14 юли Апелативният съдът наложи най-тежката мярка за неотклонение на Семерджиев и го остави в ареста. Той е разследван за шофиране без свидетелство за управление на МПС, както и за кражба на гориво от бензиностанция. Справка в полицията показва, че той и друг път е нарушавал закона за движение по пътищата.

В хода на разследването Софийската градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство за престъпление по служба на служители от МВР, за които има данни, че са покровителствали обвиняемия Семерджиев. На 11 юли в Столичната дирекция на вътрешните работи беше образувано дисциплинарно производство срещу полицайка от Първо районно управление (РУ), свързвана с Георги Семерджиев. Служителката беше отстранена временно от длъжност.

Спрямо полицайката Симона Радева, която беше засечена в близки отношения с въпросния Семерджиев, е извършена дисциплинарна проверка, която до дни приключва и констатацията е за нейното дисциплинарно уволнение, съобщи пред „Нова телевизия“ главният секретар на МВР. По думите му установени са неправомерни действия от нейна страна, които се изразяват с помощ спрямо Георги Семерджиев, включително и да се укрие.

Петър Тодоров добави, че има констатации за голяма група служители на МВР, за които с действия или бездействия са установени данни за дисциплинарни нарушения, което е повод да започнат дисциплинарни производства срещу тях.

Източник: БТА
 

#Георги Семерджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »