Валежи и гръмотевици в следобедните часове (ВИДЕО ПРОГНОЗА)

Валежи и гръмотевици в следобедните часове (ВИДЕО ПРОГНОЗА)
Pixabay
A A+ A++ A

Съботният ден  ще започне с разкъсана облачност, която около обяд от северозапад ще се вплътнява. Вятърът постепенно ще се обърне  от северозапад и ще се усили.

До края на съботния ден очакваме през страната ни да премине студен атмосферен фронт. На много места от запад на изток ще започнат валежи, придружени от гръмотевици. По-значителни ще са явленията над планинските райони от Централна България. До края на деня по-значителни валежи очакваме и над централните райони от Дунавската равнина.

Максималните температури ще се понижат и ще са между 26°-28° в западните райони, до 28-33° в Горнотракийската низина и Източна България.

Предупреждения за опасно време на MeteoBalkans за събота, 10 септември 2022

Екипът на MeteoBalkans издава карта с предупреждения за опасно време, валидни за събота. (Забележка: опасните явления ще са следобед. Картата показва местата, където те са най-вероятни, но бурите няма да покриват цялата площ).

Времето в събота се разваля в цялата страна

Жълт код: издаваме код за слаби гръмотевични бури и проливни валежи, като очакваното сумарно количество дъжд ще е между 15-20л/кв.м. Валежите над тези райони ще са предимно в следобедните часове и ще са на по-малко места.  

Оранжев код: Валежите на отделни места над посочените райони ще са значителни, предимно в късните следобедни часове. Те ще са придружени от силни пориви на вятъра и засилена гръмотевична дейност. Бурите могат да носят дребна и средна по размер градушка. Над отделни райони в страната и на Балканите очакваните валежи могат да достигнат до 25-40 л/кв.м.

Времето по Черноморието

Сутринта ще е ясно, но хладно. През деня ще е предимно слънчево. След обяд облачността ще се увеличи, но валежи не се очакват. Температурите ще са между 26-28°С, на морската вода - около 24°-25°. Ще духа умерен североизточен вятър. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Времето в София

През нощта срещу събота облачността ще е променлива и на места са възможни слаби валежи. През деня ще преобладава разкъсана облачност, но следобед ще се развива на купесто-дъждовна облачност, вятърът ще се обърне от северозапад и ще се усили. Очакваме валежи и гръмотевици. Минималните температури ще са между 14-16°С, а максималните ще се повишат и ще са до 27-28°С.

Времето в планините

Остава хладно, с ниски температури в сутрешните часове. Около речните басейни ще се образуват мъгли. Денят ще започне със слънчево време. Около обяд в масивите от Западна, Централна България ще се развива купеста облачност и на места ще превали и прегърми. Ще има условия и за значителни валежи. Ще духа умерен вятър от запад , а по високите части - до силен северозападен. Максималните температури на 1200-1300 метра ще са около 22-23°, на 2000 метра - около 12°.

Времето на Балканите

Приближаващ студен атмосферен фронт ще определя облачното и дъждовно време над по-голямата част от полуострова. Предимно слънчево ще се задържи над Гърция. В повечето райони ще е по-топло от обичайното, но от северозапад температурите ще започнат да се понижават.

 

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"