Служител на Путин призна: Украйна ни проби!

Служител на Путин призна: Украйна ни проби!
A A+ A++ A

Служител, назначен от Москва в контролираната от Русия част на украинската Харковска област, заяви днес, че украинските сили са постигнали "съществена победа", пробивайки руските защити в региона, предаде Ройтерс.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви вчера, че през изминалата седмица украинските войски са "освободили десетки населени места" и са си върнали над 1000 кв. км. от територията в източната и южната част на страната. "Самият факт на пробив на нашите защити вече е съществена победа за украинските въоръжени сили", заяви днес пред руската държавна телевизия назначеният от Москва служител в Харковска област Виталий Ганчев.

Руското министерство на отбраната публикува видеоматериал, на който твърди, че се виждат руски войници, които биват изпратени в Харковска област. Части на Украйна, намиращи се на изток от втория по големина украински град Харков, са под руски контрол от малко след началото на руската инвазия на 24 февруари, когато Кремъл нареди на въоръжените си сили да влязат в страната. Въпреки това Москва не успя да превземе самия град.

Зеленски публикува видеоклип, в който украински войници казват, че са превзели град Балаклея, който се намира по протежението на част от фронтовата линия южно от Харков. Това е първото подобно бързо настъпление, за което двете страни съобщават от месеци насам. Кремъл отказа да коментира съобщенията за успешна украинска контраофанзива в Харковска област, като препрати запитванията към министерството на отбраната.

#Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници