Експерт: Крал Чарлз ще абдикира, на трона ще седне принц Уилям

Експерт: Крал Чарлз ще абдикира, на трона ще седне принц Уилям
A A+ A++ A

"Има много малко хора, които познават света преди Елизабет Втора да бъде монарх. Състоянието ѝ от известно време се влошава. Тя достигна този платинен юбилей. Две години ѝ оставаха да бъде най-дълго царуващия монарх в историята", коментира медийният експерт Рой Хил в "Новините ON AIR".

Той посочи, че Великобритания има план за действие, който ще бъде изпълнен сега. По думите му сега следват 10 дни на траур и има ясно разчертан какво ще се случи с ковчега на кралицата. Гостът смята, че обществените нагласи са такива, че крал Чарлз най-вероятно ще абдикира от трона и ще предаде на поста на неговия син.

"Светът, в който Елизабет се възкачи на трона, беше изключително различен, както и монархията. Кралицата беше образ на стабилност. През всичките тези десетилетия не се отказа от дълга си да служи на британската държава. Ние сме изправени пред един преломен момент. Това е краят на една епоха", каза Хил пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че Елизабет II е променила лика на британската монархия. Според него за британците тя е лицето на надеждата и ще продължи да бъде.

#Чарлз #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »