Работната седмица си отива със слънце, следобед може леко да вали в Северна България

Работната седмица си отива със слънце, следобед може леко да вали в Северна България
A A+ A++ A

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Днес ще е предимно слънчево. След обяд над Северозападна България ще се развива и купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб, в Североизточна България – до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 28° и 33°, на места в низините и малко по-високи, в София - около 28°, сочи прогнозата на НИМХ.

В планините ще преобладава слънчево време. След обяд и вечерта главно над Западна Стара планина ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа до умерен южен, по най-високите части временно силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра - около 16°.

По Черноморието ще е предимно слънчево, главно над северните райони с временни увеличения на облачността. Вятърът ще е слаб до умерен от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето в София изгря в 7 ч. и 00 мин. и залязва в 19 ч. и 46 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 45 мин. Луната в София залязва в 5 ч. и 20 мин. и изгрява в 19 ч. и 46 мин. Фаза на луната: eдин ден преди пълнолуние.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »