Банско е най-популярният ски курорт в света, установи ново проучване

Банско е най-популярният ски курорт в света, установи ново проучване
A A+ A++ A

Най-популярните ски курорти в света разкрити в ново проучване

  • Ново проучване на туристически експерти от money.co.uk разкрива най-търсения ски курорт във всяка страна
  • В световен мащаб, Българският град Банско е най-популярният ски курорт в света, оглавяващ списъка в 11 държави
  • 10 европейски курорта фигурират в списъка на най-популярните ски курорти, включително Банско, Обертауерн в Австрия и Морзин във Франция

Ново проучване на експертите по пътувания в money.co.uk разкри къде хората по света искат да кара ски най-много.

Изследването създаде дълъг списък от над 1100 ски курорта по целия свят и анализира данните от търсенето с Google за всички, за да разкрие къде светът иска да кара ски най-много. Резултатът е, че Банско стигна върха и е най-популярният ски курорт в света, тъй като е най-търсеното в Google място за ски в 11 държави. Най-много желаещи да карат ски в българския курорт са гражданите на Израел, Кувейт, Северна Ирландия, Катар, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения, Таджикистан и Украйна. Банско се намира на територията на Национален парк Пирин и бързо се превърна в популярна дестинация за тези, които обичат пистите, тъй като е много сигурна за сняг дестинация, която се слави с отлично качество на снега дори и в най-лошите сезони.

Вторият най-популярен ски курорт е американският Аспен, известен още като Аякс, който е най-добрата дестинация, ако искате да се качите на пистите заедно с професионалистите и да бъдете заобиколени от зашеметяваща природа. Това е най-популярният ски курорт за гражданите на девет страни по света; включително Белгия, Бразилия, Кения, Нигерия, Пакистан, Филипините, Полша, Самоа и Сан Марино.

Трети е австрийският Обертауерн, който излиза като най-търсеното в Google място за ски в седем държави. Интересното е, че всички граждани на дръжавите, които търсят да карат ски в Обертауерн, са от Европа: Албания, Австрия, Беларус, Хърватия, Чехия, Финландия и Унгария са най-големите фенове на австрийския курорт.

Цермат, в Швейцария, е четвърти в списъка; той е обичан от скиорите заради великолепните си дълги ски писти, докато любителите на храната се възползват максимално от оживената кулинарна сцена. Цермат е най-популярният ски курорт за гражданите на Сенегал, Коста Рика, Исландия, Малайзия, Сингапур и (не изненадващо) Швейцария.

Уислър в Канада е следващият в списъка, като е предпочитано място за ски от хората живеещи Грузия, Индонезия, Лаос, Лихтенщайн и Испания. Освен че е международно признат със своите ски и сноуборд писти, той предлага на гостите и снегоходки, тобоган и ски скокове на мястото, където се проведе Зимната олимпиада във Ванкувър през 2010 г.

Канада се появява три пъти в списъка на най-популярните ски курорти; Уислър е пети, Банф е шести заедно с Морзин във Франция, езерото Тахо в САЩ и Селва в Италия, а Jasper и Big White са заедно седми.

Най-популярните ски курорти в света

КурортБрой държави, които го търсят най-много
Банско, България11
Аспен, САЩ9
Обертаун, Австрия7
Цермат, Щвейцария6
Уислър, Канада5
Морзин, Франция4
Ливиньо, Италия4
Езерото Тахо, САЩ4
Селва, Италия4
Банф, Канада4
Влашич, Босна и Херцеговина3
Big White, Канада2
Джаспър, Канада2
Винтерберг, Германия2
Suior, Румъния2
Ваил, САЩ2
Йейлу, Норвегия2

 

Резултати за всеки континент

Европа: Австрийският Обертауерн е най-търсеният в Google курорт за каране на ски в Европа, оглавявайки търсенията за седем държави, които се намират на континента; включително Албания, Австрия, Беларус, Хърватия, Чехия, Финландия и Унгария. Банско е второто по популярност в европейските страни, следвано от Морзин, който е предпочитан от Уелс, Англия, Ирландия и Франция.

Азия: Банско оглавява най-много търсения в Азия, като е курорт номер едно за Израел, Кувейт, Катар и Таджикистан. Уислър е вторият най-добър курорт за Грузия, Лаос и Индонезия.

Африка: Аспен и Банф са първи за ски курорта, в който гражданите от Африка най-много искат да карат ски, тъй като и двата курорта оглавяват търсенията в две държави. Аспен се търси най-много от Кения и Нигерия, а за Банф това са Египет и Етиопия.

Океания: Карането на ски в Аспен е най-популярният курорт за Самоа, за Австралия това е Фолс Крийк в североизточна Виктория, а за Нова Зеландия това е връх Хът.

Северна Америка: Канадският ски курорт  Бромонт в Квебек оглавява търсенията в Google, докато езерото Тахо е номер едно за Съединените щати. Коста Рика търси да кара ски в Цермат повече от всеки друг курорт, а за Мексико това е Селва в Италия.

Южна Америка: Селва в Италия е дестинацията, където Перу и Уругвай искат да карат ски най-много, което го прави най-популярният ски курорт в Южна Америка.

За да видите пълното проучване, моля, посетете: https://www.money.co.uk/travel/where-the-world-wants-to-ski 

#Банско

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"