Лора от "Бон Апети" за кулинарните си пътешествия ВИДЕО

Лора от "Бон Апети" за кулинарните си пътешествия ВИДЕО
A A+ A++ A

Лора Найденова е позната за всички нас от телевизионния екран, където в компанията на нейния колега Стоян Сейменски приготвят кулинарни вълшебства от цял свят. Ние обаче решихме да я поканим в нашето студио, защото отвъд телевизията, тя има още много какво да ни разкаже. Освен, че се е отдала напълно на нейната страст към готвенето, тя е и заклет пътешественик.

Лора казва, че храната и пътешествията вървят ръка за ръка, а на къде са я отвели вижте в нашето интервю с нея:

Как се зароди любовта към храната? Кое беше първото нещо, което сготви?

Първото нещо вероятно е било пържени яйца - нещо, което дори едно дете може да направи. Любовта към кухнята идва от дома и семейството. Майка ми е страхотен кулинар, обича да експериментира. Тогава нямаше интернет, но имахме телевизор и кулинарна книга с европейска кухня. Някои комбинации ми се струваха странни, но ме грабнаха комбинациите от вкусове и аромати.

Кога реши да се занимаваш професионално с кулинария?

При мен нещата се случиха малко по-късно. Моят брат завърши тогава ТОХА и ми разпалено ми разказваше как ходи на стажове в хотели и вижда неща, които преди 20 години нямаше като манго. Това може би е провокирало любопитството ми.

Българска или чуждестранна кухня?

Всякаква! Обичам сезонните продукти, обожавам да експериментирам. Като видя нещо интересно, което не съм правила веднага пробвам да го приготвям и да го променям по моя начин. Сега съм се концентрира в най-семплите неща като розов домат, домашна печена чушка, диня със сирене.

Как се зароди твоята страст към пътешествията?

Сякаш с кулинарията се преплетоха. В тийнейджърските си години много исках да пътувам на организирани екскурзии от училища. По-късно се появи и друга възможност по програмата Еразъм и благодарение на това посетих Франция, Германия, Италия, където работех на стаж, след като бях започнала да уча.

Какво най-много те впечатли от чуждестранната кухня?

Имаше толкова много неща! Бях чела много, но се оказа, че в менюта на ресторанта във Франция, в който работех имаше гълъб, охлюви… В Китай например пробвах пържени скорпиони и змия. В тези азиатски държави има много пазари, на които се предлага най-разнообразна храна. Скорпионите ми харесаха - бяха малки и набучени на клечка. Змията имаше вкус на риба.

 

За да разберете още за вълнуващите кулинарни пътешествия на Лора можете да научите в новото ни видео:

#Бон Апети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »