Доайенът на спасителите у нас издъхна на плаж в Слънчака, след като спаси 2 нагли жени

Доайенът на спасителите у нас издъхна на плаж в Слънчака, след като спаси 2 нагли жени
A A+ A++ A

Снощи се разпространи черна вест, сочеща, че един от доайените сред водните спасители е издъхнал, след като преди това е съумял да извади от морето край Слънчев бряг две жени и да спаси живота им. След смъртта му стана ясно, че двете момичета, които са били спасени от него, са били неразумни и са вадени общо четири пъти от водата през деня и не са се съобразили с препоръките на спасителите.

69-годишният мъж починал след като успял да си свърши работата, но после му станало зле, предава bTV. Към момента не е ясно дали се е удавил или причината за смъртта е друга. След като успява да ги извади, колегите му го виждат паднал по очи във водата.

"Този човек бе един от стожерите в спасителната дейност. Още от 90-те е по плажовете. Немалко от нас са се учили на професия от него“, каза шефът на водноспасителната служба Иван Георгиев.

„По-притеснителното е, че тези момичета нееднократно през деня са били извеждани от подобна ситуация. При направена справка с колегите му, те четири пъти са вадени преди това“, каза Георгиев.

Това не е първият случай, при който плажуващи не се съобразяват с препоръките на спасителите. Преди време полски туристи замеряха наш спасител с пясък, поради което се стигна до сблъсък между тях. Спасителят е получил възпаление на очите след случая, но вече е на работа. 

Novinite.bg припомня обаче, че има и друга версия на случката с полските туристи - тя е, че агресията е дошла от спасителите, а не от летовниците, което май е по-близо до истината, ако се гледат клипове от свадата и боя насред плажа в Слънчака.

#спасител на плажа #"Слънчев бряг"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »