Андонов: Ще има още наказани от НЕК заради АЕЦ „Белене“

Андонов: Ще има още наказани от НЕК заради АЕЦ „Белене“
Изпълнителният директор на БЕХ МИхаил Андонов (д) и директорът на НЕК Крум Анастасов (л). Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг (БЕХ) Михаил Андонов обяви, че ще има още наказани от Националната електрическа компания (НЕК) заради продълженото строителство на АЕЦ „Белене“, въпреки категоричната забрана на парламента за това.

„На длъжностните лица, които са се занимавали с преписката около електропровода, за който стана ясно от писмото, изпратено до кмета на Свищов, са поискани писмени обяснения от изпълнителния директор на НЕК Крум Анастасов“, съобщи Андонов, цитиран от БГНЕС.

По същата причина бе наказан управителят на предприятието „Трафоелектроинвест“ Марин Ангелов, който бе уволнен.

„Всички са наясно, че е спрян проектът „Белене“, но преписката не е прекратена заради доокомплектоване на документацията по процедура, започнала през 2008 година“, поясни Андонов.

В зависимост от получените обяснения ще се вземе решение за нивото на отговорност и степента на наказанията на виновните служители, каза пък изпълнителният директор на НЕК Крум Анастасов.

Според Анастасов и Андонов е допусната административно-управленска грешка.

На 18 октомври 2012 г. енергийният министър Делян Добрев разпореди Марин Ангелов, управител на предприятие „Трафоелектроинвест“, да бъде уволнен.

Причината е писмото, което той е подписал до кмета на Свищов за изграждане на високоволтова линия за осигуряване връзка на бъдещите мощности, които ще бъдат изградени на площадка „Белене“.

Делян Добрев тогава благодари на Синята коалиция, които разпространиха писмото, и за това, че са алармирали.

#Марин Ангелов #енергетиката и туризма #министър на икономиката #Делян Добрев #Крум Анастасов #Трафоелектроинвест #АЕЦ „Белене“ #Свищов #НЕК #Националната електрическа компания #БЕХ #Българския енергиен холдинг #Михаил Андонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »