Везенков, Бост и компания не издържаха срещу Белгия и сме аут от Евробаскет 2022

Везенков, Бост и компания не издържаха срещу Белгия и сме аут от Евробаскет 2022
A A+ A++ A

България приключи своето историческо участие на Евробаскет 2022, след като загуби от Белгия с 80:89. Мачът беше последен за двата отбора от група "А", която се изигра в "Тбилиси Спорт Палас" в Грузия. От тази група във фазата на елиминациите, която ще се изиграе в Германия, се класират Испания, Турция, Черна гора и Белгия. "Лъвовете" напускат турнира с една победа от пет изиграни срещи.

Първата част беше изключително равностойна и нискорезултатна, като след 5 минути игра България водеше с 10:6, а този период завърши с точка пасив за родните национали – 19:20.

Във втората четвърт България започна много силно в първите 3 минути, а Александър Везенков вкара тройка с нарушение. Двата отбора се оттеглиха на полувремето при резултат 41:30 в полза на Белгия.

Третата част започна силно за България, а резултатът беше изравнен след изиграването на първите 5 минути от нея. Родните национали спечелиха третия период с 30:25.

Двата отбора навлязоха в заключителната четвърт при резултат 66:60 в полза на Белгия. Пет минути преди края на срещата разликата от 6 точки се запази.

За Белгия най-полезен беше Ретин Обасоан, който се отчете с 23 точки и 7 борби. Еманюел Льоком добави 20 точка за успеха на своя тим.

Голямата звезда на родните национали Александър Везенков се отчете с дабъл-дабъл - 26 точки и 13 борби. Дий Бост вакара 16 точки, а Димитър Димитров и Чавдар Костов добавиха по 11 точки.

#Александър Везенков #БФ Баскетбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »