Експерт: Бензинът ще падне под 3 лева до края на септември

Експерт: Бензинът ще падне под 3 лева до края на септември
A A+ A++ A

По думите на Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива, цените на горивата у нас са се успокоили, особено на бензина, който на много места вече е под 3 лева. Нов ръст на цените на горивата може да настъпи след като групата на страните от Г-7 са готови да приемат таван на цените на руския петрол. Според проучване на Института за икономически изследвания, намаляването на акцизите за горивата в Германия през това лято не е довело до по-ниски цени в бензиностанциите.

"Очаквам до най-много 3 седмици на доста от местата в големите вериги да видим цени между 3 и 3,10 лв., с отстъпката от държавата ще виждаме цени от 2,80-2,85 лв. Има по-голямо разминаване на цените при дизеловото гориво. Това е поради високата цена на метана", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

"Над 6 лева е цената на метана, която е непродаваема. Над 60% от колегите в София спряха да продават метан на колонките, защото неустойките към доставчиците станаха огромни. Този балон ще се спука. На този етап газовите бутилки са решение", посочи Хаджидимитров.

За финал той увери, че не се прави компромис с качеството на горивата, тъй като глобите са сериозни, а проверките са редовни.

#бензин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"