Гешев, Демерджиев и Шишков обсъждат мерки срещу войната по пътищата

Гешев, Демерджиев и Шишков обсъждат мерки срещу войната по пътищата
A A+ A++ A

"Имаме проблем с пътя. Пътят е този елемент, който кара шофьорите да допускат толкова много грешки в България". Това каза на брифинг Богдан Милчев от Института по пътна безопасност. 

"Българските граждани не заслужават това, което им се случва в сегмента престъпност пък и в касаещ пътно-транспортните произшествия и пътния травматизъм, защото това може до някаква степен да бъде избегнато и да бъдат подобрени резултатите в тази насока и тези лоши резултати, това че сме водещи в Европа в поредната негативна класация се дължи до голяма степен на липсата на взаимодействие между институциите и затова, че този проблем, който очерта г-н Милчев, проблемите тук в голяма част се дължат на хубавата българска дума безхаберие. Просто никой не го интересува тази тема", каза главният прокурор Иван Гешев.

След тежките катастрофи от последните месеци – министрите на вътрешните работи и на регионалното развитие, както и главният прокурор, ще обсъждат мерки, с които да се сложи край на войната по пътищата.

На срещата, организирана от Института за пътна безопасност, се очаква да бъдат представени резултатите от действията на институциите до момента и какво следва оттук нататък.

Само през вчерашния ден станаха две тежки катастрофи на автомагистрала „Тракия”. При тях двама души бяха ранени.

Млад мъж загина, а други осем са ранени при тежка верижна катастрофа през нощта в София.

 

#Гешев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »