Как да почистите екрана на телевизора

Как да почистите екрана на телевизора
A A+ A++ A

Последният път, когато сте купили телевизор, вероятно сте прекарали доста време в решаването дали да вземете плазмен, LCD или LED екран и да се чудите между HD, 4K или 8K резолюция. След тази важна покупка трябва също да знаете как да почиствате екрана на телевизора си, за да можете да увеличите максимално удоволствието си от тези ярки цветове и детайли. Независимо дали почиствате телевизионен екран, компютърен екран, мобилен телефон, първо трябва да знаете какви инструменти и методи да използвате.

Повечето от днешните телевизори с плосък екран имат LCD или OLED екрани, които са осветени със светодиоди (LED). OLED-ите използват органични диоди, излъчващи светлина, които се отличават с по-добър контраст, по-тъмни черни и по-ярки бели светлини. Плазмените екрани, които бяха популярни в края на 90-те и началото на 2000-те, бяха преустановени през 2014 г., но все още са в много домове. Истински старинните телевизори, които разчитаха на обемисти електронно-лъчеви тръби (CRT), имаха стъклени екрани.

Почистването на старите телевизори е лесно, но по-новите изискват по-специални грижи. Въпреки че всички съвременни екрани могат да се почистват по един и същи начин, ще трябва да бъдете много внимателни в това какъв вид почистващ препарат за телевизионни екрани използвате върху тях и как го използвате. Също така трябва да сте сигурни, че телевизорът ви е изключен, преди да започнете да почиствате. Не само е по-безопасно, но ще можете да видите по-добре всякакви петна.

Ето как да почиствате екрана на телевизора си:

1. Използвайте микрофибърна кърпа

Съвременните екрани са чувствителни към натиск и могат лесно да бъдат надраскани. Препоръчително е използването на кърпа от микрофибър, независимо дали екранът ви е LCD, OLED или плазмен. Микрофибърната кърпа е изтъкана от много малки влакна, което прави натиска върху екрана по-равномерен и намалява вероятността от надраскване или повреда.

2. Почиствайте ъглите

Не забравяйте ъглите на телевизора и ръбовете на екрана, като често обръщате кърпата, така че винаги да използвате чист сегмент от нея. 

3. Напръсквайте препарата на кърпата, а не на екрана

Ако използвате какъвто и да е вид течност, напръскайте я върху кърпата, за да избегнете повреда на вътрешни части на телевизора- никога не пръскайте директно към екрана.

4. Накрая почистете със суха кърпа

След като сте почистили телевизора с препарат, задължително минете и със суха кърпа, за да подсушите добре екрана, преди да пуснете телевизора. 

#телевизор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »