Лидерът на СДС Кабаиванов: С фракции единение не се прави

Лидерът на СДС Кабаиванов: С фракции единение не се прави
С фракции единение не се прави, заяви лидерът на СДС Емил Кабаиванов в коментар на новия общ проект на Надежда Нейнски и Мартин Димитров за обединение на десницата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С фракции единение не се прави, заяви лидерът на СДС Емил Кабаиванов в коментар на новия общ проект на Надежда Нейнски и Мартин Димитров за обединение на десницата.

Бившите лидери на СДС и депутатът от Синята коалиция Ваньо Шарков обявиха в понеделник създаването на Национален съюз „Единство“ в СДС, който ще работи за обединение на партията с ДСБ.

Според Емил Кабаиванов „тази история сме я чели“ и даде пример с фракцията на евродепутата Надежда Нейнски „Демократична алтернатива“, сформирана по времето на Петър Стоянов.

„Този нихилизъм, който лъха от тях по отношение на СДС, вреди на партията“, смята настоящият лидер на дясната формация и кмет на Карлово, цитиран от „Дневник“.

Той припомни, че на 15 май ръководството на СДС е решило да се яви самостоятелно на предстоящите парламентарни избори през 2013 г.

Според Емил Кабаиванов всеки има право да се изявява на друг политически терен, ако не е съгласен с решението от пролетта.

Председателят на СДС коментира и позицията на ДСБ, че биха започнали преговори за десен съюз, ако СДС промени отношенията си с ГЕРБ.

В отговор на твърденията на тъмносиния лидер Иван Костов, че представителите на СДС посрещнали на шпалир делегацията на ГЕРБ на последния конгрес на Европейската народна партия (ЕНП), Емил Кабаиванов посочи, че СДС няма нито един представител във властта, а ДСБ има зам.-министри, посланици, членове на бордове.

През пролетта СДС реши да се оттегли от Синята коалиция за предстоящите парламентарни избори през 2013 г.

Мартин Димитров подаде оставка, а последвалите вътрешни избори за нов лидер бяха спечелени от кмета на Карлово Емил Кабаиванов, който поддържа самостоятелното развитие на СДС.

През юни от ДСБ също официално обявиха, че поемат сами към изборите.

#СДС #ДСБ #Синята коалиция #Емил Кабаиванов #Иван Костов #Мартин Димитров #Надежда Нейнски #Ваньо Шарков #Национален съюз „Единство"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"