Хаос по летищата! Пилотите от Луфтханза с нова стачка от сряда до петък

Хаос по летищата! Пилотите от Луфтханза с нова стачка от сряда до петък
A A+ A++ A

Пилотите на германската авиокомпания "Луфтханза" подготвят нова стачка от сряда до петък, след като при предишния протест от края на миналата седмица не се стигна до разбирателство с управляващия мениджмънт за повишаването на заплатите, предаде Франс прес.

Пилотите от пътническите полети на компанията ще стачкуват в сряда и четвъртък, а тези от товарните - в петък. Миналия петък компанията трябваше да отмени почти всичките си полети от Франкфурт и Мюнхен заради стачката на пилотите.

"Шефовете на "Луфтханза" така и не се обърнаха към нас с нова оферта", са казва в прессъобщение на синдиката "Ферайнигунг кокпит", който представлява пилотите. "Нова стачка може да бъде предотвратена само със сериозна оферта. Пилотите настояват за увеличение на заплатите с 5,5 на сто, автоматично компенсиране на инфлацията и корекции в ценовата листа."

От "Луфтханза" твърдят, че са предложили на пилотите, които са около 5500,  увеличение на заплатите с по 900 евро месечно на два етапа.

В началото на август авиокомпанията постигна споразумение със синдиката "Ферди" (Verdi), който представлява наземния персонал за увеличение на заплатите с по 200 евро на месец, допълнителни 2,5 на сто от началото на 2023 г. и още 2,5 на сто през юли 2023 г.

БТА

#Lufthansa #"Луфтханза"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »