Какво се договориха Гълъб Донев и Димитър Ковачевски

Какво се договориха Гълъб Донев и Димитър Ковачевски
A A+ A++ A

Служебният министър-председател на България Гълъб Донев проведе среща с македонския си колега Димитър Ковачевски. След нея те дават брифинг пред медиите за двустранните отношения и конкретните задачи, по които ще си съдействат. 

"Днес при разговорите, които проведохме, двамата потвърдихме отново добрата оценка за създадените предпоставки за развитие на диалога между нашите две страни и това, че ще работим последователно за задълбочаване на конструктивното сътрудничество във всички области от взаимен интерес, като ще се стремим да обхванем и всички области, които включва Договорът за добросъседство и сътрудничество между България и РС Македония", каза Донев. 

"Основната тема, по която разговаряхме с премиера Донев и неговата делегация, беше енергийната криза, която разтърси всички икономики по света. Ако преди две години се борехме с пандемията от COVID-19, която блокира света, и с недостига на ваксини, сега се борим с недостига на електричество и скъпи енергоносители, които носят големи проблеми както за гражданите, така и за бизнеса", посочи от своя страна и премиерът Ковачевски. 
 

#Гълъб Донев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"