iPhone надмина Android в САЩ за сефте

iPhone надмина Android в САЩ за сефте
A A+ A++ A

Символът на Apple - iPhone, за пръв път надделя над Android в САЩ, съобщи Engadget. Малко над 50% от активните смартфони в момента са с iOS, показват данните на агенцията за анализи Counterpoint Research, и Apple е надминал Samsung по продажби солидно, още преди представянето на новия iPhone 14, което предстои този месец.

Тази промяна е станала във втората четвърт на 2022 г.

iPhone се доближи до доминацията на пазара от 2007 г. Тогава покойният Стийв Джобс представи първия модел от линията, но пък дори в онези времена не успя да надделее над конкурентната операционна система на Google, а също така в последните 15 години. Досега.

Основният успех на компанията в САЩ е благодарение на обвързаността на екосистемата - смартфони, таблети, лаптопи, настолни машини работят с едни и същи или близки операционни системи, които комуникират без никакви усилия и пречки помежду си. 

Apple доминира в премиум пазара (устройства над 400 долара) и държи 57% от него, но според анализаторите тази победа е и благодарение на по-бюджетните iPhone модели - SE, както и преработените стари версии, които все още се продават.

#iPhone #Android

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"