Екшън в Пловдив: Спряха събарянето на тютюнев склад, полиция не пусна собственика

Екшън в Пловдив: Спряха събарянето на тютюнев склад, полиция не пусна собственика
БНР
A A+ A++ A

Спряха събарянето на още един тютюнев склад в Пловдив, което беше планирано за днес. Това е сградата на бул. "Христо Ботев" до Сточна гара. Полиция заварди склада и отказа достъп на собственика Пламен Моравенов, съобщава БНР.

"Имаме съгласуван План за безопасност и здраве и План за управление на строителните отпадъци, което ни е издадено още при първите опити за събаряне (2018 г.). Имаме три неуспешни такива. По закон след 2017 г. то не се пресъгласува, но въпреки това ние имаме пресъгласувано от 2020 г. И сега не го бутнахме, защото съдействаме на органите на реда макар да няма документ за спиране”, коментира Моравенов и добави, че обектът не е паметник на културата.

По думите му администрацията на Пловдив е неколкократно се е опитвала да инициира разговор между НИНКН и собствениците, но от културната институция така и не са откликнали.

Пламен Моравенов обясни, че планът за събарянето е бил да бъде премахнат не целия склад, а само част от него, за която има становище, че е конструктивно компрометирана.

"Ако желае Петър Петров ще му дарим всички собственици сградите, да видим той какво ще направи", каза Моравенов. Той обясни още, че е направил заснемане на фасадата и при бъдещо строителство ще я възстанови в духа на тютюневия град. 

#(Пловдив) #тютюнев склад #екшън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »