Борисов: Държавата е буквално счупена.

Борисов: Държавата е буквално счупена.
A A+ A++ A

Държавата е буквално счупена. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Над 2500 блока в България сме санирали. Има градове като Благоевград със 100 % санирани блокове. Те извадиха санирането от плана за възстановяване. Защото в санирането е най-големия контрол - контролът на жените и бабите, които живеят в блоковете, те цял ден ходят след майсторите и гледат как ги санират, пошегува се лидерът на ГЕРБ. За съжаление, това е най-лесната кампания, най-лесните за ГЕРБ избори. Защото преди в програмите залагахме какво да надградим, изтъкна той.

Цената на електрическата енергия август 2020 г. при нас - 75 лв. и 63 стотинки. При новия модел – през август е 846 лева и 59 стотинки. Избирайте, мили мои. Аз повече на кампания за нови избори няма да ходя. Сега обикалям и ви давам между какво да избирате, уточни Борисов. Ето ви цената на тока само за две години.

При положение, че въглищата са български в българските земни недра, миньорите, енергетиците, инженерите са българи. Енергопреносната система - 100% българска. Откъде дойде това повишение, попита лидерът на ГЕРБ.

Той показа таблица с повишенията на цените на хранителните продукти за по-малко от година. "Захар, фасул, ориз, леща, брашно олио, ето ги" - посочи Борисов. Кое наложи да се вдигне олиото, при положение, че АЕЦ "Козлодуй" дава тока на 45 лева? Колкото искаш слънчоглед и цената му пада. Токът - наш, земята - наша, комбайните са наши, кое вдигна цената? Искам да видите нагледно – няма стока, която да не се е вдигнала, след като нашият модел го няма. На втори преценявайте. Половината можем да ги свалим, каза още Борисов.

Когато цифрите говорят, и посредниците мълчат, каза той. 

2009 г. ние дойдохме в най-голямата финансова криза. Тогава удържахме, българите не го усетиха, След това ни налетя миграционната криза. България имаше нула миграция.  Винаги благодаря на няколко фигури – председателите на ЕК – Жан-Клод Юнкер и Урсла фон дер Лайен, както и на президента Ердоган. Важни са ни колегите от Турция и тази геополитика никак не е лесна, заяви Борисов, цитиран от "Труд".


 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"