Дънов предрече: Европа ще бъда залята от бежанци!

Дънов предрече: Европа ще бъда залята от бежанци!
A A+ A++ A

Трудно е да си представим, че бъдещето е предначертано, но някои богоизбрани люде го доказват със своите пророчества. Сред тях е и основателят на Всемирното бяло братство Петър Дънов. Приживе той получава дарби Свише, с които напътства човека как да живее по законите на Бога и вселената. Осенен сякаш от Светия Дух, Учителя прави и доста точни предсказания за следващия век, че и по-напред. 

Така още през 1930 г. той вижда, че ще има Европейски съюз, след като държавните граници на Стария континент изчезнат. В тези дни обаче ще започнат да идват чуждоземни народи на вълни, пророкувал той (което вече се случва.)

Преселение

„Велико преселение на народите ще омеша славянската кръв. В резултат на това старата Европа ще бъде разтърсена из основи“, пророкувал Дънов. За бъдещето той виждал още граждански войни в резултат на повсеместните социални неравенства. А те вероятно ще се изострят още повече с идването на бедните и бездомни хора, подгонени към нас от войни, глад и природни бедствия.

„Ще дойдат гражданските войни. Ще се яви голяма омраза между двете класи - крайните елементи. Ще станат големи кръвопролития. Но който народ е по-близо до Бога, лесно ще мине“, казвал пророкът пред учениците си.

В друго свое предсказание феноменът видял: „Европейските народи ще оголеят и оскотеят - ще загубят силата си. Тогава ще настъпи невиждан глад - кокошки, пуйки, агнета, прасета почти ще изчезнат“.

Земетресения

Според него „гражданските войни“ ще отключат земетресения и наводнения. Цели континенти ще потънат.

„Навсякъде ще се лее кръв. Ще има революции и ужасни експлозии, които ще отекват в редица райони по света. Там, където е имало земя, ще има вода, там, където е имало вода, ще има земя. Това ще бъде наказанието на природата за престъпленията срещу нея, извършени от човечеството“, описвал екологичен апокалипсис Дънов.

На друго място той също толкова апокалиптично говори и за заплахата от Трета световна война. Тя ще избухне заради расови различия. Мария Райчева, която е слушала негови беседи около 1917 - 1918 г., свидетелства, че в разгара на Първата световна война Дънов казал следното: "Питате ме кога ще свърши войната. Тя тази война ще свърши, но след нея иде една още по-голяма. Обаче и след тази война хората няма да поумнеят и тогава ще дойде трета война, толкова опустошителна, че човечеството ще оредее. Едва след нея ще настъпи краен мир."

Беседи

В серията си от неделни беседи между 1932 и 1933 г. Дънов предрича избухването на Втората световна война, като дори успява да посочи бройката на жертвите в нея. Но именно тогава той получава визия и за следваща Трета глобална война: "Остава още една война да има в далечно бъдеще. Ако народите не поумнеят и се отвори нова велика война, ще остане само една трета от човечеството. Ако се отвoри една война, ще измрат около 50 милиона души. Ако и тогава не поумнеят, ще се отвори нова война, още по-ожесточена, в която ще умрат 550 милиона души... Поради безумието на хората, в резултат на лошите им мисли и чувства ще стане тази Трета расова война, която ще продължи повече от 20 години“, предупредил Дънов.

На друго място Дънов споделил, че ще има сблъсък между бялата и жълтата раса, споменал и държавата Китай. Запитан кога ще стане това, той отговорил - век след настоящата 1940 г. – значи през 2040 г.

Николаевка

Дънов е роден във варненското село Николаевка (старото име е Хадърча) през 1864 г. Не е тайна, че той получава добро образование за времето си заради финансовите възможности на неговата фамилия. Дядото му по майчина линия Атанас Георгиев тогава е един от най-богатите хора в България. Баща му Константин Дъновски пък в резултат на църковните борби през XIX век става първият български православен свещеник във Варна. Той възпитава малкия Петър в любов към Христа и спазване на 10-те Божи заповеди.

След като завършва петокласната мъжка гимназия във Варна, Дънов младши продължава образованието си в Американското методистко училище в Свищов. Всички учители и повечето ученици в елитния колеж са протестанти и това повлиява на бъдещия адепт да приеме протестантството. През 1887 г. той е изпратен на мисия в Русенско, където става начален учител. Заради блестящата му работа с подрастващи той е изпратен от мисията година по-късно за САЩ. В Страната на неограничените възможности той е приет със стипендия да учи в Методистката теологическа семинария „Дрю” в град Медисън, щата Ню Джърси. Продължава образованието си в Теологическия факултет на Бостънския университет, където се дипломира през 1893 г. Престоят му отвъд Океана продължава още една година, в която посещава лекции в Медицинския факултет на Бостънския университет и получава сертификат, даващ му право да работи като лекар.

Загадка

Периодът след идването на Дънов от Америка между 1888 г. до 1900 година не е добре изследван. Знае се, че е бил секретар на първото читалище във Варна. Там са участвали прочутият капитан Петко Войвода, легендарният градоначалник Кръстю Мирски и др.

След това Петър Дънов учредява със съмишленици във Варна „Общество за повдигание религиозния дух на българский народ“. Това е прототипът на появилото се по-късно Бяло братство. В началото на XX век той събира първите си трима ученици. В лозята на местността Tашлъ тепе във Варна те посрещат изгрева на слънцето. Тогава Беинса Дуно, както по-късно Дънов се нарича, произнася прочутото си пророчество: „Сега сме трима, но ще станем мнозина“.

Интересно е да се отбележи, че единият от учениците му е православен, другият католик, а третият протестант. Фенове на Дънов разчитат в това ясен знак за мисията на Дънов да обедини това разделение и разкъсване на Христа и обединение на християнството, както е било в началото.

Думите на пророк Данаил ще се сбъднат

Дънов предричал, че Второто пришествие на Христа ще настъпи, но не както си мислят мнозина с идването на Иисус отново на земята в плът. Според пророка Божият син ще се настани в сърцата на хората. Но това няма да стане никак лесно.

„Ужасните предсказания на пророка Данаил, написани в Библията, се отнасят за епохата, която се отваря - казвал Дънов. - Ще има наводнения, урагани, гигантски пожари и земетресения, които ще пометат всичко“. След това прочистване човекът ще се промени. Тогава хората ще разберат функционирането на Вселената и ще осъзнаят Божествената намеса във всичко, което ни заобикаля. В това далечно бъдеще, казвал Дънов, човекът ще е способен да пътува свободно дори през различни измерения в междугалактическото пространство.

Спасил живота на вожда Димитров

Петър Дънов на няколко пъти спасява живота на вожда Георги Димитров, който също е бил протестант. Димитров живеел в малката едноетажна къщичка на столичната улица “Опълченска“ 66. Непосредствено след края на Първата световна война като наемател там се настанява Петър Дънов.

Той живеел в една от стаите, където се събирал с последователи. На няколко пъти синдикалният лидер Димитров се измъквал от полицейски хайки през стаята на Дънов, която имала отделен изход. Веднъж обаче ситуацията била доста напечена - всички изходи били завардени. Така подготвителят на Септемврийското въстание вече се виждал с единия крак в затвора.

Дънов усетил и бързо го поканил в своята стая, където тъкмо изнасял беседа на учениците си. Той казал на Димитров да седне сред тях и някак си го направил невидим за полицаите. Те дошли, огледали всички, но скоро си тръгнали. И до днес остава загадка как всичко в онзи ден се е разминало за Димитров.

Източник: Монитор

#Петър Дънов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »